Separam galbenusul de albus.
etapa 1
Albusul il batem spuma cu 50 g zahar si un plic zahar vanilat.
etapa 2
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,un plic zahar vanilat , esenta de lamaie si restul de 50g zahar pudra.
etapa 3
In faina amestecam praful de copt ,apoi unim cele trei etape de preparare a ruladei si amestecam cu o spatula sau lingura de jos in sus ,usor , pana se incorporeaza toate ingredientele.
Punem in tava o foaie de copt si intindem uniform aluatul , care trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai fluide.
Aprindem cuptorul ,lasam sa se incinga ,reglam temperatura la 180 de grade si lasam rulada la cuptor timp de 10 minute.
Dupa ce s-a copt o rulam cu tot cu foaia de copt, impaturim intr-un servet de panza si lasam la racit cam o ora.
Despaturim cu grija rulada ,intindem gemul de cirese uniform .Din borcanul de gem oprim o lingura ,doua de gem pentru a cremuii rulada pe exterior ,dupa ce am umplut si rulat.
Punem pe masa o folie alimentara peste care punem 100g de nuca de cocos si rostogolim rulada pentru a o imbraca uniform .
Este foarte usor de facut si foarte aromata . Daca aveti alt gem sau nutela , se poate umple ,dupa preferinta.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii