autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

Rulada colorata cu spanac

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Ingrediente
200 g sunca presata, feliata f. subtire, 250 g branza de vaca, 500 g spanac, 2 oua, 1 legatura marar verde, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde(eu am pus 3 catei, nu am avut verde), 2 linguri faina, piper macinat, putina sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Spanacul ales, spalat, se fierbe in apa cu sare cateva minute(10 minute), se scurege de apa, se toaca, se pune intrun castron, se adauga mararul, ceapa, usturoiul taiate marunt, 1 ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, faina, piperul, sare. Amestecam toate ingredientele foarte bine, apoi intindem compozitia intro tava(cu dimansiuni de 23 cm x 34 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt, se introduce la cuptorul preincalzit timp de 15 -20 minute.
In timp ce se coace foaia de rulada, pregatim umplutura: se amesteca branza cu galbenusul crud, sare, piper. Taiem sunca feliata in fasii subtiri.
Se scoate foaia de rulada din cuptor pe o hartie de copt, se ruleaza cu grija si se lasa sa se racoreasca. Desfacem foia de rulada, o ungem cu branza, asezam fasiile de sunca peste branza si rulam foaia din nou, se impacheteaza in hartie de copt si se da la rece. Se taie felii de grosimea unui deget, se serveste alaturi de alte aperitive. Eu am decorat cu felii de lamaie si trandafir din salam uscat, a iesit ce se vede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada colorata cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Briose aperitiv cu cascaval si seminte de chimen

Briose aperitiv cu cascaval si seminte de chimen

Se pune in bolul de mixat laptele cu ouale si se mixeaza bine ,se adauga uleiul , faina,praful de

34 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Saleuri

Saleuri

Se dezgheata aluatul, se rade cascavalul, se presara semintele de chimen, apoi se taie betisoare

5 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Printre prepatele pentru Pasti, am facut si eu o rulada de spanac, dar a avut umplutura doar branza dulce cu ardei grasi rosii. O splendoare a fost!

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Chiar ca e colorata.Arata nemaipomenit.Felicitari!

  • Fara foto

    DespinaFelic , 18 aprilie 2010

    tari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Multumesc de comentariile frumoase, mie mi-a placut, imi place si spanacul tare mult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Arata grozav, cred ca si la gust este foarte buna, am salvat reteta. Nota maxima votul meu. Felicitari !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Excelenta reteta - felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Multumesc.pt.raspuns,deaga Maria Elena !Draguta,ca de obicei. Si eu am patit-o,cu unele comentarii.Am observat,ca daca sint inregistrata,apare intotdeauna comentariul. O reteta minunata.Felicitari,Maria Elena !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Doina ma bucura comentariul tau, mai ales ca vine din partea unei persoane experimentate si inspirate in ale gatitului cum esti tu.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 12 aprilie 2010

      Doina ma bucura comentariul tau, mai ales ca vine din partea unei persoane pe care eu o consider experta, foarte inspirata in ale bucataritului.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Lenuta, rulada ta este minunata. Felicitari pentru reteta si pentru prezentare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Ieri i-am raspuns Cameliei , dar vad ca nu s-a inregistrat. Draga Cami, se poate desigur si cu unt, sau cu smantana mai groasa, se poate si fara nimica. Te pup. Va multumesc tuturor pt comentarii.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Arata foarte bine rulada ta,o idee buna.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Camy, eu am frecat branza cu smantana si unt, si a stat foarte bine in rulada.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 11 aprilie 2010

      Camelia, parerea mea este ca poate fi folosita doar branza fara nimic si peste branza sunca.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 11 aprilie 2010

      Cami draga eu cred ca da, galbenusul este doar sa tina branza legata, cred ca se poate si fara galbenus, doar branza.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Imi place ideea de rulada verde.Dar,Maria,am o intrebare: se poate folosi unt(sau altceva) in loc de galbenus?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 200 g sunca presata
  • feliata f. subtire
  • 250 g branza de vaca
  • 500 g spanac
  • 2 oua
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde(eu am pus 3 catei
  • nu am avut verde)
  • 2 linguri faina
  • piper macinat
  • putina sare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Chiar ca e colorata.Arata nemaipomenit.Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada aperitiv cu branza si sunca de pui