autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

RULADA CU ALUNE SI CIOCOLATA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
125g.ciocolata,, 215g.zahar brun,, 250g.faina,, 30g.cacao,, 1 lingurita ness,, 1 lingurita bicarbonat,, 1/4 lingurita sare,, 3 oua,, 1 1/2 lingurita esenta de vanilie,, 150g.alune

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 180*C. Pe o tava, captusita cu hartie de copt, se pun alunele ca sa se rumeneasca. Dupa 15 minute se scot din cuptor si se pun pe un servet de bucatarie. Dupa ce s-au racit, se taie felii.
2. Se reduce focul din cuptor la 150*C.
3. In blender se pune ciocolata rupta in bucati si zaharul brun si se amesteca pana ciocolata se zdrobeste bine si se lasa deoparte.
4. Intr-un bol se amesteca faina, cacaoa, nessul, bicarbonatul si sarea.
5. Intr-un bol se bat cu mizerul ouale si esenta de vanilie cca. 30 de secunde. Se adauga ciocolata si amestecul de faina, apoi alunele taiate felii.
6. Pe o planseta infainata se pune compozitia rezultata, se imparte in doua. Fiecare parte se ruleaza cu o lungime de 30cm., se pun pe tava unsa si captusita cu hartie de copt si se coc timp de 35-40 minute. Se scot ruladele din cuptor si se lasa 10 minute sa se raceasca pe un gratar. Se taie in felii pe diagonala.
(Preparatul poate fi glazurat cu o glazura de ciocolata alba)
7. Feliile de rulada se pun pe tava si se coc pe o parte 15 minute, la foc potrivit, si inca 15 minute, pe cealalta parte. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU ALUNE SI CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC. 2. Pentru prepararea aluatului, aseaza o foaie de copt intr-o

7 voturi    13 comentarii
40 min
Torturi
Crema catalana cu lapte batut

Crema catalana cu lapte batut

Intr-un castronse amesteca 1pahar cu lapte batut rece si amidon,se adauga galbenusurile si se amesteca

5 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 125g.ciocolata,
  • 215g.zahar brun,
  • 250g.faina,
  • 30g.cacao,
  • 1 lingurita ness,
  • 1 lingurita bicarbonat,
  • 1/4 lingurita sare,
  • 3 oua,
  • 1 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 150g.alune

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si stafide