Pregatim mai intai blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam bine galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam in bol faina amestecata cu praful de copt, cacaua si esenta. Mixam pentru incorporare.
Adaugam spuma de albus si o incorporam cu grija, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (unsa cu putin ulei, foaia de rulada se "prinde").
Coacem blatul la 175 de grade. Dupa ce s-a copt rasturnam blatul, cu grija, pe un prosop umed. Rulam si dam la rece.
Pentru crema trebuie sa precizez ca eu am folosit urmatoarele cantitati: 5 oua, 300 g zahar (de fapt, din zahar am mai "furat" putin :D), 900 ml lapte (150 am folosit pentru a dizolva budincile), 3 pachete de budinca, 2 pachete de unt.
Mixam bine ouale cu zaharul, dupa care adaugam praful de budinca dizolvat in 150 ml lapte rece; amestecam bine si incorporam restul de lapte.
Punem amestecul obtinut la fiert (se pune la bain-marie, eu am folosit o oala cu fund dublu). Dupa ce s-a ingrosat crema luam oala de pe foc. Lasam crema sa se racoreasca.
Frecam spuma untul dupa care incorporam, lingura cu lingura, crema rece.
Scoatem foaia din prosop, cu grija, sa nu se rupa, o intindem usor; peste foaie asezam 6 linguri (cu varf) din crema si doua banane(de-a lungul foii); rulam foaia.
In restul de crema incorporam 3 linguri cu cacao si esenta de rom; invelim rulada cu crema.
O lasam la rece cateva ore.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii