autor:

Alexandrina

» » Prajituri

Ruladă cu banane (buturugă)

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Ingrediente
Blat: 8 oua,, 300 g zahar,, 3 linguri cacao,, 3 linguri faina,, 1 praf de copt, esenta de rom., Crema: 4 oua, , 300 g zahar, , esenta de vanilie,, 500 ml lapte,, 2 pachete de budinca de vanilie Dr. Oetker, dizolvate in 100 ml lapte,, 2 pachete de unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam bine galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam in bol faina amestecata cu praful de copt, cacaua si esenta. Mixam pentru incorporare.
Adaugam spuma de albus si o incorporam cu grija, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (unsa cu putin ulei, foaia de rulada se "prinde").
Coacem blatul la 175 de grade. Dupa ce s-a copt rasturnam blatul, cu grija, pe un prosop umed. Rulam si dam la rece.

Pentru crema trebuie sa precizez ca eu am folosit urmatoarele cantitati: 5 oua, 300 g zahar (de fapt, din zahar am mai "furat" putin :D), 900 ml lapte (150 am folosit pentru a dizolva budincile), 3 pachete de budinca, 2 pachete de unt.
Mixam bine ouale cu zaharul, dupa care adaugam praful de budinca dizolvat in 150 ml lapte rece; amestecam bine si incorporam restul de lapte.
Punem amestecul obtinut la fiert (se pune la bain-marie, eu am folosit o oala cu fund dublu). Dupa ce s-a ingrosat crema luam oala de pe foc. Lasam crema sa se racoreasca.
Frecam spuma untul dupa care incorporam, lingura cu lingura, crema rece.

Scoatem foaia din prosop, cu grija, sa nu se rupa, o intindem usor; peste foaie asezam 6 linguri (cu varf) din crema si doua banane(de-a lungul foii); rulam foaia.
In restul de crema incorporam 3 linguri cu cacao si esenta de rom; invelim rulada cu crema.
O lasam la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu banane (buturugă)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa

Prajitura pufoasa

Bat albusurile spuma, adaug zaharul si bat iar pana se intaresc.Adaug galbenusurile si cacaoa, amestec

60 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri
Chec inel cu portocale

Chec inel cu portocale

Pregatim o crema fina din unt moale si zahar, adaugam ouale batute separat cu un praf de sare, coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Pfuai, da ce felie minunata!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Multumesc frumos!

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    foarte buna; fac si eu rulada buturuga se sarbatori, dar am alta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua,
  • 300 g zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 3 linguri faina,
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom.
  • Crema: 4 oua
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie,
  • 500 ml lapte,
  • 2 pachete de budinca de vanilie Dr. Oetker
  • dizolvate in 100 ml lapte,
  • 2 pachete de unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pfuai, da ce felie minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri cu gem de afine(fara ou)