Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea.
Se cern intr-un castron faina si sarea.
Separat, se pun intr-un castron ouale, zaharul si coaja de lamaie, se aseaza castronul pe baie de apa si se bat cu mixerul, pana ce devin spumoase.
Se iau de pe baia de apa, se bat in continuare, pana ce se raceste spuma, dupa care se incorporeaza faina - de trei ori, cate o lingura (de metal).
Se toarna aluatul in tava, se netezeste, se da la cuptor si se coace 8-10 minute, pana ce se rumeneste.
Intre timp, se intinde o foaie de hartie pentru copt pe un servet de bucatarie si se presara pe toata suprafata cu zahar tos.
Se rastoarna aluatul pe hartie, se indreapta marginile cu un cutit ascutit, se ruleaza strans, cu hartie cu tot, si se lasa sa se raceasca, cu lipitura in jos.
Se amesteca branza de vaci cu mierea, se deruleaza aluatul, si dupa ce se indeparteaza hartia, se unge cu amestecul de branza si se ruleaza la loc. Se presara peste rulada un strat gros de zahar pudra si se serveste in aceeasi zi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii