autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada cu branza de vaci si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8-10 felii): 75 g faina, , 1 varf de cutit sare, , 3 oua, , 75 g zahar, , coaja rasa de la o lamaie, , zahar tos pentru rulat,, ulei pentru uns tava., Pentru umplutura: 175 g branza de vaci grasa, , 4 linguri miere lichida, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea.
Se cern intr-un castron faina si sarea.
Separat, se pun intr-un castron ouale, zaharul si coaja de lamaie, se aseaza castronul pe baie de apa si se bat cu mixerul, pana ce devin spumoase.
Se iau de pe baia de apa, se bat in continuare, pana ce se raceste spuma, dupa care se incorporeaza faina - de trei ori, cate o lingura (de metal).
Se toarna aluatul in tava, se netezeste, se da la cuptor si se coace 8-10 minute, pana ce se rumeneste.
Intre timp, se intinde o foaie de hartie pentru copt pe un servet de bucatarie si se presara pe toata suprafata cu zahar tos.
Se rastoarna aluatul pe hartie, se indreapta marginile cu un cutit ascutit, se ruleaza strans, cu hartie cu tot, si se lasa sa se raceasca, cu lipitura in jos.
Se amesteca branza de vaci cu mierea, se deruleaza aluatul, si dupa ce se indeparteaza hartia, se unge cu amestecul de branza si se ruleaza la loc. Se presara peste rulada un strat gros de zahar pudra si se serveste in aceeasi zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza de vaci si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cirese

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri cu unt si cocos

Fursecuri cu unt si cocos

Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8-10 felii): 75 g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar tos pentru rulat,
  • ulei pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 175 g branza de vaci grasa
  • 4 linguri miere lichida
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Bezele