autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada cu branza de vaci si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8-10 felii): 75 g faina, , 1 varf de cutit sare, , 3 oua, , 75 g zahar, , coaja rasa de la o lamaie, , zahar tos pentru rulat,, ulei pentru uns tava., Pentru umplutura: 175 g branza de vaci grasa, , 4 linguri miere lichida, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea.
Se cern intr-un castron faina si sarea.
Separat, se pun intr-un castron ouale, zaharul si coaja de lamaie, se aseaza castronul pe baie de apa si se bat cu mixerul, pana ce devin spumoase.
Se iau de pe baia de apa, se bat in continuare, pana ce se raceste spuma, dupa care se incorporeaza faina - de trei ori, cate o lingura (de metal).
Se toarna aluatul in tava, se netezeste, se da la cuptor si se coace 8-10 minute, pana ce se rumeneste.
Intre timp, se intinde o foaie de hartie pentru copt pe un servet de bucatarie si se presara pe toata suprafata cu zahar tos.
Se rastoarna aluatul pe hartie, se indreapta marginile cu un cutit ascutit, se ruleaza strans, cu hartie cu tot, si se lasa sa se raceasca, cu lipitura in jos.
Se amesteca branza de vaci cu mierea, se deruleaza aluatul, si dupa ce se indeparteaza hartia, se unge cu amestecul de branza si se ruleaza la loc. Se presara peste rulada un strat gros de zahar pudra si se serveste in aceeasi zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza de vaci si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de Rubarba si Capsuni

Dulceata de Rubarba si Capsuni

Se spala betele de rubarba, se taie in bucati de 1,5 cm lungime, se amesteca cu jumatate din cantitatea

7 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu faina de castane

Clatite cu faina de castane

Se bat ouale, se adauga laptele ,faina de castane ,faina alba,sarea,uleiul Se amesteca bine si se

13 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8-10 felii): 75 g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar tos pentru rulat,
  • ulei pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 175 g branza de vaci grasa
  • 4 linguri miere lichida
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu ciocolata si cirese