autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada cu branza de vaci si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8-10 felii): 75 g faina, , 1 varf de cutit sare, , 3 oua, , 75 g zahar, , coaja rasa de la o lamaie, , zahar tos pentru rulat,, ulei pentru uns tava., Pentru umplutura: 175 g branza de vaci grasa, , 4 linguri miere lichida, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea.
Se cern intr-un castron faina si sarea.
Separat, se pun intr-un castron ouale, zaharul si coaja de lamaie, se aseaza castronul pe baie de apa si se bat cu mixerul, pana ce devin spumoase.
Se iau de pe baia de apa, se bat in continuare, pana ce se raceste spuma, dupa care se incorporeaza faina - de trei ori, cate o lingura (de metal).
Se toarna aluatul in tava, se netezeste, se da la cuptor si se coace 8-10 minute, pana ce se rumeneste.
Intre timp, se intinde o foaie de hartie pentru copt pe un servet de bucatarie si se presara pe toata suprafata cu zahar tos.
Se rastoarna aluatul pe hartie, se indreapta marginile cu un cutit ascutit, se ruleaza strans, cu hartie cu tot, si se lasa sa se raceasca, cu lipitura in jos.
Se amesteca branza de vaci cu mierea, se deruleaza aluatul, si dupa ce se indeparteaza hartia, se unge cu amestecul de branza si se ruleaza la loc. Se presara peste rulada un strat gros de zahar pudra si se serveste in aceeasi zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza de vaci si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de orez cu zahar ars

Budinca de orez cu zahar ars

Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca

3 voturi    2 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Palmieri

Palmieri

Se amesteca zaharul brun cu zaharul vanilat si scortisoara. Aluatul se taie in 2 parti. Se presara

4 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8-10 felii): 75 g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar tos pentru rulat,
  • ulei pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 175 g branza de vaci grasa
  • 4 linguri miere lichida
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clafoutis cu cacao, visine si capsune