Pregătiți umplutura de brânză într-un vas încăpător, amestecând toate ingredientele o dată. Mixați compoziția până veți obține o cremă densă de brânză.
În alte două vase încăpătoare separați ouăle. Bateți gălbenușurile cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adăugați făina, praful de copt și cacaua, apoi mixați până la omogenizare.
Presărați praful de sare peste albușuri și mixați până când veți obține o spumă tare. Răsturnați spuma peste compoziția cu cacao. Pentru că diferența de consistență este destul de mare, veți îngloba albușul cu telul sau cu o spatulă de silicon.
Încingeți cuptorul la 200 de grade. Puneți hârtie de copt în tava acestuia. Întindeți uniform umplutura de brânză, presărați stafidele și coaja rasă de citrice.
Peste brânză veți întinde compoziția pentru blat. Lăsați tava în cuptor preț de 15-20 de minute.
După ce s-a copt, întoarceți blatul pe un prosop curat, apoi rulați. Strângeți capetele prosopului și lăsați rulada să se răcească.
Pentru glazurare eu am folosit 150 g ciocolată neagră și 50 g ciocolată albă. Am topit fiecate tip de ciocolată pe bain marie, apoi în funcție de cantitatea de ciocolată am adăugat unt și smântână integrală ( cam o lingură rasă de smântână integrală și o linguriță cu vârf de unt la 100 de grame de ciocolată ). Am glazurat, apoi am pus rulada la rece.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii