autor:

Timea

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Rulada cu cacao si portocala

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2014

Ingrediente
200 gr faina alba, 50 gr faina neagra, 2 linguri zahar, 1 lingurita rasa drojdie uscata, 100 ml lapte caldut, 1 ou + 1 galbenus, 2 linguri unt, coaja rasa de la o portocala, sucul stors de la 1/2 portocala, un varf de sare, Umplutura:, 1 albus de ou (de la un ou mai micut), 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, Glazura:, 4 lingurite zahar pudra, 1 lingura suc de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si zaharul, coaja de portocala, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat, sucul de portocala si spre final untul topit.
Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop curat si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.
Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina.
Pentru umplutura batem cu un tel albusul de ou, adaugam zaharul apoi la final cacaoa.
Ungem cu aceasta umplutura foaia intinsa pe care o rulam apoi cu grija. Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazlit la 175 de grade timp de aprox 25 de min, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa aprox 2-3 minute, cat e inca calda o ungem cu glazura de portocala care se obtine prin simpla amestecare a zaharului pudra cu sucul de portocala.
Dupa ce s-a racit feliem si servim alaturi de o cafea calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cacao si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Tigaie greceasca de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Tigaie greceasca de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se taie bucati potrivite. Se pregateste caserola de marinare de la Food Saver. Carnea se asaza

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se pune la fiert mai intai carnea de porc apoi maruntaiele de miel, cand sunt aproape fierte se scot

24 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • SaltnSasha

    SaltnSasha (Chef de cuisine) , 17 februarie 2015

    Una dintre combinatiile mele preferate. :X

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Delicioasa...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 200 gr faina alba
  • 50 gr faina neagra
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 2 linguri unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 1 albus de ou (de la un ou mai micut)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 1 lingura suc de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

SaltnSasha (Chef de cuisine)

Una dintre combinatiile mele preferate. :X

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise