autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

RULADA CU CAPSUNI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Ingrediente
Pentru blat:, 5 oua, , 5 linguri cu zahar, , 5 linguri cu faina1/2 lingurita praf de copt, , 1 lingurita suc de lamaie, , 2 linguri cu apa, , Pentru crema:, 200 g unt., 150 g zahar pudra., 250 ml lapte, , 2 linguri cu faina3 linguri zahar, , 1 praf de budinca de capsuni, , Pentru ornat:capsuni proaspete

Dificultate: Redusa Timp: 1h

32 voturi

Mod de preparare

1. Albusurile se bat cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, cu faina, apa, praful de copt si sucul de lamaie si se toarna peste albusurile batute spuma. Cand compozitia s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Cand se scoate din cuptor, se ruleaza cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
2. Se prepara crema: se amesteca pe foc laptele cu faina, 3 linguri zahar si praful de budinca pana se ingroasa. Cand s-a racit, se amesteca cu untul, care a fost frecat bine ,in prealabil, cu zaharul pudra.
3. Dupa ce blatul s-a racit, se unge cu crema si se ruleaza. Se orneaza cu crema si capsuni proaspete.

Obs:Se poate prepara cu mure, zmeura sau afine.
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu frisca si capsuni

Rulada cu frisca si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma tare albusurile cu putina sare si cu zaharul

1 vot    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ruladă de bezea cu căpşuni

Ruladă de bezea cu căpşuni

Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare. Apoi se încorporează zahărul, câte o lingură

15 voturi    6 comentarii
2h 5 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

    Si eu fac adesea astfel de rulade copiilor mei si le plac f.f. tare. Le umplu cu diverse: dulceata de visine, frisca si cocos. Trebuie sa recunosc ca-mi plac si mie, dar si sotului. Pe deasupra nu sunt greu de preparat.

  • Fara foto

    ivm (Maestru bucatar) , 14 ianuarie 2009

    Imi plac ruladele, dar nu reusesc sa le prepar acasa, asa ca, le cumpar din magazin, ca-i mai usor

Dificultate

Redusa

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu faina1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 2 linguri cu apa
  • Pentru crema:
  • 200 g unt.
  • 150 g zahar pudra.
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu faina3 linguri zahar
  • 1 praf de budinca de capsuni
  • Pentru ornat:capsuni proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

zana b. (Chef de cuisine)

Si eu fac adesea astfel de rulade copiilor mei si le plac f.f. tare. Le umplu cu diverse: dulceata de visine, frisca si cocos. Trebuie sa recunosc ca-mi plac si mie, dar si sotului. Pe deasupra nu sunt greu de preparat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciocolata de casa