autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

RULADA CU CAPSUNI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Ingrediente
Pentru blat:, 5 oua, , 5 linguri cu zahar, , 5 linguri cu faina1/2 lingurita praf de copt, , 1 lingurita suc de lamaie, , 2 linguri cu apa, , Pentru crema:, 200 g unt., 150 g zahar pudra., 250 ml lapte, , 2 linguri cu faina3 linguri zahar, , 1 praf de budinca de capsuni, , Pentru ornat:capsuni proaspete

Dificultate: Redusa Timp: 1h

32 voturi

Mod de preparare

1. Albusurile se bat cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, cu faina, apa, praful de copt si sucul de lamaie si se toarna peste albusurile batute spuma. Cand compozitia s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Cand se scoate din cuptor, se ruleaza cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
2. Se prepara crema: se amesteca pe foc laptele cu faina, 3 linguri zahar si praful de budinca pana se ingroasa. Cand s-a racit, se amesteca cu untul, care a fost frecat bine ,in prealabil, cu zaharul pudra.
3. Dupa ce blatul s-a racit, se unge cu crema si se ruleaza. Se orneaza cu crema si capsuni proaspete.

Obs:Se poate prepara cu mure, zmeura sau afine.
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ruladă de bezea cu căpşuni

Ruladă de bezea cu căpşuni

Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare. Apoi se încorporează zahărul, câte o lingură

15 voturi    6 comentarii
2h 5 min
Torturi
Rulada cu gem de capsuni

Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

    Si eu fac adesea astfel de rulade copiilor mei si le plac f.f. tare. Le umplu cu diverse: dulceata de visine, frisca si cocos. Trebuie sa recunosc ca-mi plac si mie, dar si sotului. Pe deasupra nu sunt greu de preparat.

  • Fara foto

    ivm (Maestru bucatar) , 14 ianuarie 2009

    Imi plac ruladele, dar nu reusesc sa le prepar acasa, asa ca, le cumpar din magazin, ca-i mai usor

Dificultate

Redusa

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu faina1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 2 linguri cu apa
  • Pentru crema:
  • 200 g unt.
  • 150 g zahar pudra.
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu faina3 linguri zahar
  • 1 praf de budinca de capsuni
  • Pentru ornat:capsuni proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

zana b. (Chef de cuisine)

Si eu fac adesea astfel de rulade copiilor mei si le plac f.f. tare. Le umplu cu diverse: dulceata de visine, frisca si cocos. Trebuie sa recunosc ca-mi plac si mie, dar si sotului. Pe deasupra nu sunt greu de preparat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri cu ciocolata