1. Albusurile se bat cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, cu faina, apa, praful de copt si sucul de lamaie si se toarna peste albusurile batute spuma. Cand compozitia s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Cand se scoate din cuptor, se ruleaza cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
2. Se prepara crema: se amesteca pe foc laptele cu faina, 3 linguri zahar si praful de budinca pana se ingroasa. Cand s-a racit, se amesteca cu untul, care a fost frecat bine ,in prealabil, cu zaharul pudra.
3. Dupa ce blatul s-a racit, se unge cu crema si se ruleaza. Se orneaza cu crema si capsuni proaspete.
Obs:Se poate prepara cu mure, zmeura sau afine.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii