RULADA CU CAPSUNI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri cu zahar,
  • 5 linguri cu faina1/2 lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita suc de lamaie,
  • 2 linguri cu apa;
  • Pentru crema:
  • 200 g unt.
  • 150 g zahar pudra.
  • 250 ml lapte,
  • 2 linguri cu faina3 linguri zahar,
  • 1 praf de budinca de capsuni;
  • Pentru ornat:capsuni proaspete;

Mod de preparare

1. Albusurile se bat cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, cu faina, apa, praful de copt si sucul de lamaie si se toarna peste albusurile batute spuma. Cand compozitia s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Cand se scoate din cuptor, se ruleaza cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se lasa sa se raceasca.

2. Se prepara crema: se amesteca pe foc laptele cu faina, 3 linguri zahar si praful de budinca pana se ingroasa. Cand s-a racit, se amesteca cu untul, care a fost frecat bine ,in prealabil, cu zaharul pudra.

3. Dupa ce blatul s-a racit, se unge cu crema si se ruleaza. Se orneaza cu crema si capsuni proaspete.

Obs:Se poate prepara cu mure, zmeura sau afine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise