Se incinge cuptorul la 210°C si se unge o tava nu prea inalta (30x25x2 cm) cu ulei. Fundul tavii si cele doua laturi se tapeteaza cu hartie de copt, unsa si ea. Se cerne faina de trei ori. Intr-un bol se bat ouale circa 5 minute (cu mixerul), pana ce se ingroasa si se albesc, dupa care se adauga, putin cate putin, zaharul si se bat in continuare pana ce se topeste complet zaharul si amestecul devine lucios. Se varsa intr-un castron si se incorporeaza usor, cu o lingura de metal, ciocolata, alunele macinate, cafeaua si faina. Se toarna compozitia in tava, se netezeste la suprafata si se coace 12 minute, pana ce se rumeneste la fund. Intr-un bol se prepara crema, amestecand frisca batuta cu restul de cafea turceasca si se baga la frigider. Se ia un servet de bucatarie uscat, peste el se intinde o coala de hartie de calc, care se presara cu zahar pudra si cacao. Se scoate aluatul din tava, se intinde pe hartia pudrata, se lasa sa stea cam un minut si se ruleaza cu servetul. Se lasa sa se raceasca 5 minute, se deruleaza, se unge cu crema de cafea + frisca, se ruleaza din nou - fara servet si hartie - si se indreapta la cele doua capete cu un cutit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii