autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu ciocolata si alune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o rulada): 1/2 ceasca faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,, 3 oua, , 1/3 ceasca zahar foarte fin, , 100 g ciocolata rasa, , 1/2 ceasca alune macinate, , 1-2 linguri cafea turceasca (tare), , o ceasca si un sfert de frisca batuta, , inca 1-2 linguri cafea turceasca (tare), , 1/3 ceasca zahar pudra, , 2 linguri cacao pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 210°C si se unge o tava nu prea inalta (30x25x2 cm) cu ulei. Fundul tavii si cele doua laturi se tapeteaza cu hartie de copt, unsa si ea. Se cerne faina de trei ori. Intr-un bol se bat ouale circa 5 minute (cu mixerul), pana ce se ingroasa si se albesc, dupa care se adauga, putin cate putin, zaharul si se bat in continuare pana ce se topeste complet zaharul si amestecul devine lucios. Se varsa intr-un castron si se incorporeaza usor, cu o lingura de metal, ciocolata, alunele macinate, cafeaua si faina. Se toarna compozitia in tava, se netezeste la suprafata si se coace 12 minute, pana ce se rumeneste la fund. Intr-un bol se prepara crema, amestecand frisca batuta cu restul de cafea turceasca si se baga la frigider. Se ia un servet de bucatarie uscat, peste el se intinde o coala de hartie de calc, care se presara cu zahar pudra si cacao. Se scoate aluatul din tava, se intinde pe hartia pudrata, se lasa sa stea cam un minut si se ruleaza cu servetul. Se lasa sa se raceasca 5 minute, se deruleaza, se unge cu crema de cafea + frisca, se ruleaza din nou - fara servet si hartie - si se indreapta la cele doua capete cu un cutit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC. 2. Pentru prepararea aluatului, aseaza o foaie de copt intr-o

7 voturi    13 comentarii
40 min
Torturi
Rafaello

Rafaello

zaharul se pune la fiert cu apa pana se formeaza un sirop gros. se face proba cu picatura de sirop

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o rulada): 1/2 ceasca faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,
  • 3 oua
  • 1/3 ceasca zahar foarte fin
  • 100 g ciocolata rasa
  • 1/2 ceasca alune macinate
  • 1-2 linguri cafea turceasca (tare)
  • o ceasca si un sfert de frisca batuta
  • inca 1-2 linguri cafea turceasca (tare)
  • 1/3 ceasca zahar pudra
  • 2 linguri cacao pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie