Blatul
O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul , praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea .
Adaugam faina , praful de copt , cacao si uleiul .
Omogenizam .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute maxim .
Intre timp pregatim un prosop curat pe care il umezim usor .
Il indindem pe masa .
Cand scoatem tava din cuptor intoarcem blatul pe prosop ,scoatem hartia de copt si rulam .
Ca sa nu se rupa blatul trebuie sa il rulam cand inca este cald.
Lasam sa se raceasca.
Crema :
Punem pe foc frisca la incalzit si rupem in ea bucati de ciocolata amestecand ca sa nu se arda . Amestecam pana cand este topita toata ciocolata si dam deoparte. Punem la racit .
Cand este rece bine batem bine cu mixerul ca sa devina aerata .
Luam 2-3 linguri de crema intr-un alt bol ,iar in cea ramasa adaugam 50 gr cuburi de ananas bine scurse si mixam .
Desfacem blatul din prosop usor sa nu-l rupem , punem crema , nivelam si presaram deasupra restul de ananas .
Rulam iar deasupra punem crema pe care am lasat-o deoparte .
Decoram dupa plac si dam la rece .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii