autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu ciocolata si capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 felii): 4 oua, , 125 g zahar, , 2 plicuri zahar vanilat, , 125 g faina, , 20 g cacao, , 400 g capsuni, , 400 g iaurt gros, , 90 g zahar pudra, , 6 foi de gelatina alba, , 200 g frisca batuta, , cateva capsuni pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se bat ouale cu doua linguri de apa calduta, pana ce devin spumoase. Se adauga zaharul si un plic cu zahar vanilat - in ploaie -, amestecand intruna, dupa care se incorporeaza faina si praful de cacao cernute. Se intinde aluatul astfel preparat pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace 12-15 minute in cuptorul incins la 200°. Se scoate, se rastoarna pe un servet umezit, se indeparteaza hartia (udand-o cu apa rece), se ruleaza aluatul cu ajutorul servetului si se lasa sa se raceasca.
Se curata capsunile si se taie cubulete. Jumatate din ele se paseaza si se amesteca cu iaurtul si cu 70 g de zahar pudra. Se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si se pune crema la rece, pana ce incep sa se intareasca.
In frisca batuta se incorporeaza zaharul vanilat ramas si se amesteca cu crema de iaurt si restul de capsuni taiate cubulete. Se deruleaza aluatul, se unge cu un strat de crema (lasandu-se o margine neunsa de 2 cm) si se ruleaza la loc. Rulada se tine cel putin 2 ore la rece, dupa care se pudreaza cu zahar si se orneaza cu capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Rulada cu ciocolata si capsuni

Rulada cu ciocolata si capsuni

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii): 4 oua
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 g faina
  • 20 g cacao
  • 400 g capsuni
  • 400 g iaurt gros
  • 90 g zahar pudra
  • 6 foi de gelatina alba
  • 200 g frisca batuta
  • cateva capsuni pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura semiluna glazurata