Se bat ouale cu doua linguri de apa calduta, pana ce devin spumoase. Se adauga zaharul si un plic cu zahar vanilat - in ploaie -, amestecand intruna, dupa care se incorporeaza faina si praful de cacao cernute. Se intinde aluatul astfel preparat pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace 12-15 minute in cuptorul incins la 200°. Se scoate, se rastoarna pe un servet umezit, se indeparteaza hartia (udand-o cu apa rece), se ruleaza aluatul cu ajutorul servetului si se lasa sa se raceasca.
Se curata capsunile si se taie cubulete. Jumatate din ele se paseaza si se amesteca cu iaurtul si cu 70 g de zahar pudra. Se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si se pune crema la rece, pana ce incep sa se intareasca.
In frisca batuta se incorporeaza zaharul vanilat ramas si se amesteca cu crema de iaurt si restul de capsuni taiate cubulete. Se deruleaza aluatul, se unge cu un strat de crema (lasandu-se o margine neunsa de 2 cm) si se ruleaza la loc. Rulada se tine cel putin 2 ore la rece, dupa care se pudreaza cu zahar si se orneaza cu capsuni.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii