Rulada cu ciocolata si capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii): 4 oua,
  • 125 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 125 g faina,
  • 20 g cacao,
  • 400 g capsuni,
  • 400 g iaurt gros,
  • 90 g zahar pudra,
  • 6 foi de gelatina alba,
  • 200 g frisca batuta,
  • cateva capsuni pentru ornat.

Mod de preparare

Se bat ouale cu doua linguri de apa calduta, pana ce devin spumoase. Se adauga zaharul si un plic cu zahar vanilat - in ploaie -, amestecand intruna, dupa care se incorporeaza faina si praful de cacao cernute. Se intinde aluatul astfel preparat pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace 12-15 minute in cuptorul incins la 200°. Se scoate, se rastoarna pe un servet umezit, se indeparteaza hartia (udand-o cu apa rece), se ruleaza aluatul cu ajutorul servetului si se lasa sa se raceasca.

Se curata capsunile si se taie cubulete. Jumatate din ele se paseaza si se amesteca cu iaurtul si cu 70 g de zahar pudra. Se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si se pune crema la rece, pana ce incep sa se intareasca.

In frisca batuta se incorporeaza zaharul vanilat ramas si se amesteca cu crema de iaurt si restul de capsuni taiate cubulete. Se deruleaza aluatul, se unge cu un strat de crema (lasandu-se o margine neunsa de 2 cm) si se ruleaza la loc. Rulada se tine cel putin 2 ore la rece, dupa care se pudreaza cu zahar si se orneaza cu capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc