autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu crema de branza

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 5 oua mai mici, putina sare, 1 cana zahar, 1 plic zahar vanilat, 1cana faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 5 linguri ulei, esenta vanilie si rom, Optional: cacao, Pentru umplutura:, 200g Ricotta, 5 linguri branza de vaci, 1 lingura smantana, zahar dupa gust, 1 plic zahar vanilat, Optional puteti adauga in crema si fructe proaspete sau confiate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput dam drumul la cuptor sa fie incins atunci cand punem aluatul.

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile toate odata, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam bine totul pana la incorporare.

Intr-o tava mare de aragaz, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt am pus putin aluat amestecat cu cacao, pentru un aspect mai frumos al ruladei, (daca vreti sa incercati si vreti sa va iasa mai frumos, folositi un pos, eu am facut cu lingura, mai rapid :D) Dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat, nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca.20minute.

Pentru crema: Ricotta, smantana si branza de vaci o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat in functie de cat de dulce va place, iar pentru un gust mai aromat se poate pune peste crema de branza si fructe proapete, doar atunci cand crema este intinsa pe rulada, pentru ca altfel fructele se stalcesc...

Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan cu ajutorul prosopului pe hartia de copt indepartata si rulam usor, ne ajutam din nou de hartia de copt.

Lasam putin, apoi desfacem rulada si ii punem umplutura, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata! O puteti imbunatati, se poate face si o glazura sau o pudrati cu zahar pudra, sunt foarte multe variante!

O prajitura rapida si de efect pentru mesele festive!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de branza

Rulada cu crema de branza

Facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,astfel: topim untul la foc mic: adaugam toata faina si

15 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua mai mici
  • putina sare
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri ulei
  • esenta vanilie si rom
  • Optional: cacao
  • Pentru umplutura:
  • 200g Ricotta
  • 5 linguri branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • Optional puteti adauga in crema si fructe proaspete sau confiate

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata