Rulada cu crema de branza

Rulada cu crema de branza. Pentru inceput dam drumul la cuptor sa fie incins atunci cand punem aluatul. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu crema de branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua mai mici
  • putina sare
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri ulei
  • esenta vanilie si rom
  • Optional: cacao
  • Pentru umplutura:
  • 200g Ricotta
  • 5 linguri branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • Optional puteti adauga in crema si fructe proaspete sau confiate

Mod de preparare

Pentru inceput dam drumul la cuptor sa fie incins atunci cand punem aluatul.

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile toate odata, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam bine totul pana la incorporare.

Intr-o tava mare de aragaz, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt am pus putin aluat amestecat cu cacao, pentru un aspect mai frumos al ruladei, (daca vreti sa incercati si vreti sa va iasa mai frumos, folositi un pos, eu am facut cu lingura, mai rapid :D) Dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat, nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca.20minute.

Pentru crema: Ricotta, smantana si branza de vaci o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat in functie de cat de dulce va place, iar pentru un gust mai aromat se poate pune peste crema de branza si fructe proapete, doar atunci cand crema este intinsa pe rulada, pentru ca altfel fructele se stalcesc...

Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan cu ajutorul prosopului pe hartia de copt indepartata si rulam usor, ne ajutam din nou de hartia de copt.

Lasam putin, apoi desfacem rulada si ii punem umplutura, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata! O puteti imbunatati, se poate face si o glazura sau o pudrati cu zahar pudra, sunt foarte multe variante!

O prajitura rapida si de efect pentru mesele festive!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor