autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rulada cu crema de branza

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
60 gr unt, 60 gr faina, 300 gr lapte, 4 oua, 200 gr branza moale(eu am folosit philadelphia dar se poate folosi orice branza cremoasa), 50 gr parmezan, o mana masline, 150 gr mortadella(orice mezel e bun), 50 gr cascaval taiat cubulete mici, marar,patrunjel sau ce verdeata vreti voi, ardei rosu cubulete mici, 50 gr smantana groasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,astfel:
topim untul la foc mic:
adaugam toata faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase:
apoi adaugam laptele rece treptat si amestecam:
o lasam pe foc sa se lege bine pana arata asa:
o dam la o parte si asteptam sa se raceasca.
Pana se raceste sosul facem crema de branza.
Mixam branza philadelphia cu smantana,cubuletele de cascaval,verdeata,mortadella,ardeii,maslinele:
pana se transforma in crema
o bagam la figider.
Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam galbenusurile pe rand in sosul bechamel rece si mixam:
dupa ce am incorporat toate galbenusurile adaugam treptat albusul batut bat si amestecam de jos in sus pana se inglobeaza tot albusul:punem aluatul in tava de cuptor tapetata cu unt si hartie copt:pudram cu parmezanul ras aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru maxim 30 minute:
Dupa 30 minute o scoatem:o ungem(cat e calda cu crema )si o rulam:o punem in folie aluminiu si o dam la rece 2-3 ore(eu am lasat-o 45 minute)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

Foarte buna pentru o masa festiva la aperitiv, are tot ce ii trebuie: aroma de ardei, spanac si braza...si

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu crema de lamaie si branza

Rulada cu crema de lamaie si branza

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Oprea (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

    Mi se pare interesanta . Am s-o incerc si eu.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Cred ca este foarte buna !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Arata bine de tot! Eu am facut o rulada de spanac cu umplutura de branza.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata grozav...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Ft buna si interesanta reteta ta !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata foarte bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Arata minunat!

    • Fara foto

      Marma (Bucatar) , 02 aprilie 2009

      Este foarte buna !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Umplutura poate fi o pasta de peste sau pate.

    • Fara foto

      Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

      Mie imi place mai mult cu marar.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

      Arata bine si cred ca e foarte buna

    • Fara foto

      ko$$@ (Maestru bucatar) , 01 februarie 2009

      Cand am vazut deja prima poza, mi s-a facut pofta, asa ca am incercat si eu, si sa stii ca a iesit foarte buna.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Cand prepar aperitive cu branza , de obicei combin branza cu marar si iese buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 60 gr unt
  • 60 gr faina
  • 300 gr lapte
  • 4 oua
  • 200 gr branza moale(eu am folosit philadelphia dar se poate folosi orice branza cremoasa)
  • 50 gr parmezan
  • o mana masline
  • 150 gr mortadella(orice mezel e bun)
  • 50 gr cascaval taiat cubulete mici
  • marar,patrunjel sau ce verdeata vreti voi
  • ardei rosu cubulete mici
  • 50 gr smantana groasa

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

Cristina Oprea (Chef de cuisine)

Mi se pare interesanta . Am s-o incerc si eu.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Stelute cu pasta de branza