Ingrediente
Foaia, 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, un praf de sare, Crema, 150g ciocolata neagra, 200ml frisca lichida
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 45 min
30 voturi
Mod de preparare
Intr-un vas se toarna frisca lichida,iar ciocolata se rupe bucati mici.Se aseaza vasul pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar fara sa fiarba.Se lasa la rece pentru 1 ora,sau se poate baga la congelator pentr 30 de minute.Se scoate si se bate bine cu mixerul la viteza mare pana devine spumoasa.Cu aceasta crema se umple rulada.
Foaia:
Se fraca bine galbenusurile cu zaharul,vanilia si un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina ,iar apoi albusul batut spuma tare,amestecand usor de jos in sus.Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament.Se intinde uniform pe toata suprafata tavii.Se baga in cuptorul incins la 180gC pentru 20 de minute.Se scoate fierbinet si se rastoarna pe un servet de bucatarie presarat cu zahar tos,si se ruleaza.Se lasa sa raceasca,iar apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca,sau dupa gustul fiecaruia.
mac myra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011
Ce bine arata......
cristina , 28 decembrie 2009
e superba
LILI , 06 octombrie 2009
ARATA SUPERB, SIGUR AM S-O INCERC!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009
Minunata Silvia!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009
Adevarat rasfat.
Nadia , 02 octombrie 2009
Ai facut o minunatie de rulada!
Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009
Silvia, arata foarte bine!
vera , 23 septembrie 2009
O bunatate,fac ceva asemanator,voi incerca reteta ta
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009
Asa draga Silvi0ara,ce imi place aceasta rulada cu crema de ciocolata,mmmmmmmm,gata nu am voie.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009
Un deliciu...