autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Rulada cu crema de dovleac

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat :, , 5 oua, 5 linguri zahar, 1 lingura ulei, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 lingura cacao, , Pentru crema:, , 5 linguri dovleac razuit, 50 gr unt, 2&ndash3 linguri zahar, esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie, 200 ml frisca sau smantana pentru frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt, impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte sa se raceasca.

Urmatorul pas este sa pregatim blatul. Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut, dar a fost bine.
Separam ouale, albusul il batem spuma tare cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar.  Adaugam galbenusurile, faina, cacao si praful de copt si amestecam prin rasturnare.
Turnam compozitia intr-o tava pregatita si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.

Pana se coace blatul pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il umezim. Blatul copt il vom rasturna pe prosopul umed si rulam. Nu lasati blatul sa se raceasca pentru ca nu il mai puteti rula. Se va raci rulat in prosop.

Pentru crema, batem frisca tare, puteti adauga zahar daca vi se pare ca mai este nevoie, asta depinde de frisca pe care o folositi si de dulceata dovleacului; adaugam dovleacul calit si racit si omogenizam.

Cand blatul s-a racit, il desfacem din prosop si il umplem cu ¾ din crema. Nivelam crema si rulam usor cu grija sa nu iasa crema din rulada.

Restul cremei o punem deasupra ruladei si presaram fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.

Punem la rece pana in momentul servirii
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema:
  • 5 linguri dovleac razuit
  • 50 gr unt
  • 2&ndash3 linguri zahar
  • esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie
  • 200 ml frisca sau smantana pentru frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu mere