Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt, impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte sa se raceasca.
Urmatorul pas este sa pregatim blatul. Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut, dar a fost bine.
Separam ouale, albusul il batem spuma tare cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam galbenusurile, faina, cacao si praful de copt si amestecam prin rasturnare.
Turnam compozitia intr-o tava pregatita si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.
Pana se coace blatul pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il umezim. Blatul copt il vom rasturna pe prosopul umed si rulam. Nu lasati blatul sa se raceasca pentru ca nu il mai puteti rula. Se va raci rulat in prosop.
Pentru crema, batem frisca tare, puteti adauga zahar daca vi se pare ca mai este nevoie, asta depinde de frisca pe care o folositi si de dulceata dovleacului; adaugam dovleacul calit si racit si omogenizam.
Cand blatul s-a racit, il desfacem din prosop si il umplem cu ¾ din crema. Nivelam crema si rulam usor cu grija sa nu iasa crema din rulada.
Restul cremei o punem deasupra ruladei si presaram fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.
Punem la rece pana in momentul servirii

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii