autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Rulada cu crema de dovleac

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat :, , 5 oua, 5 linguri zahar, 1 lingura ulei, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 lingura cacao, , Pentru crema:, , 5 linguri dovleac razuit, 50 gr unt, 2&ndash3 linguri zahar, esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie, 200 ml frisca sau smantana pentru frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt, impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte sa se raceasca.



Urmatorul pas este sa pregatim blatul. Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut, dar a fost bine.

Separam ouale, albusul il batem spuma tare cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam galbenusurile, faina, cacao si praful de copt si amestecam prin rasturnare.

Turnam compozitia intr-o tava pregatita si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.



Pana se coace blatul pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il umezim. Blatul copt il vom rasturna pe prosopul umed si rulam. Nu lasati blatul sa se raceasca pentru ca nu il mai puteti rula. Se va raci rulat in prosop.



Pentru crema, batem frisca tare, puteti adauga zahar daca vi se pare ca mai este nevoie, asta depinde de frisca pe care o folositi si de dulceata dovleacului; adaugam dovleacul calit si racit si omogenizam.



Cand blatul s-a racit, il desfacem din prosop si il umplem cu ¾ din crema. Nivelam crema si rulam usor cu grija sa nu iasa crema din rulada.



Restul cremei o punem deasupra ruladei si presaram fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.



Punem la rece pana in momentul servirii
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei,

5 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri
Floricele zmeurate

Floricele zmeurate

Cerni bine făina într-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit,

0 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema:
  • 5 linguri dovleac razuit
  • 50 gr unt
  • 2&ndash3 linguri zahar
  • esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie
  • 200 ml frisca sau smantana pentru frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kinder Pinguin