RULADA CU CREMA DE LAMAIE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lamaie - zeama + coaja
  • 1 esenta lamaie
  • stafide
  • 300 ml. lapte dulce
  • 4 linguri amiodon alimentar
  • 100 g. unt sau margarina
  • 4 linguri zahar pt. crema
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu mixerul si se adauga 4 l. zahar tos, se continua sa se bata pana se ingroasa. Apoi, se adauga galbenusurile pe rand si la urma faina in ploaie, amestecandu-se de jos in sus. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la cuptor incins 10-15 min. Se scoate tava, se desprinde aluatul si se aseaza pe un prosop umed, dupa care se ruleaza. Intre timp se freaca untul cu 3 l. zahar pudra.

Pe foc se fierbe laptele cu 1 l. zahar. Amidonul se amesteca cu putin lapte rece si se toarna in craticioara cand fierbe laptele, amestecand continuu, sa nu se faca cocoloase. Se da in 2-3 clocote, se ia de pe foc, dupa ce se mai racoreste se adauga zeama de la lamaie, coaja, esenta si stafidele. Apoi se amesteca cu crema rece si se umple rulada. Se pudreaza cu zahar farin vanilat si se da la rece, invelita in celofan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise