autor:

Fara foto

» » Prajituri

Rulada cu crema de lamaie si branza

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 5 albusuri, 5 linguri de zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie, 4 linguri faina, un praf de sare, Crema:, 400 ml lapte, 5 linguri zahar, 3 linguri amidon, semintele de la jumatate de pastaie de vanilie, coaja rasa de la o lamaie potrivita, 3 linguri zeama de lamaie, 150 branza de vaci cremoasa, miam-miam de vanilie pentru servit (gasiti la Bunatati din Natura), bombonele pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma.
Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri, impreuna cu esenta de vanilie, cu ajutorul unei palete de silicon.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia, o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.
Cand este gata il scoatem, il dezlipim usor de pe hartia de copt si il rulam.
Blatul rulat il rulam apoi in hartia de copt si il tinem asa pana il umplem.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, 6-7 linguri de lapte, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert.
Cand da in clocot, incorporam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecm continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc cand este gata, adaugam coaja si zeama de lamaie.
Acoperim cu o folie si lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie calduta.
Dupa acest timp punem branza faramitata cu mana peste crema, mixam circa 1 minut.
Desfacem blatul, punem crema, o nivelam si rulam strans.
Invelim rulada in folie alimentara, strangem bine capetele si o dam la firigder pentru 2-3 ore.
O feliem si o servim fie simpla, fie cu miam-miam de vanilie asa cum am procedat noi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu lamaie si mac

Tarta cu lamaie si mac

Punem faina intr-un vas, adaugam coaja rasa de la lamaie, untul moale, zaharul, galbenusurile, vanilia

8 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Pachetele crocante si aromate umplute cu mere si stafide

Pachetele crocante si aromate umplute cu mere si stafide

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-o cratita, pe foc mediu, pune merele, zaharul, 1 lingurita mix

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 18 martie 2015

    Multumesc pentru apreciere!

  • Fara foto

    Camy Camelia , 16 martie 2015

    Trebuie incercata neaparat! :-D

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie potrivita
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 150 branza de vaci cremoasa
  • miam-miam de vanilie pentru servit (gasiti la Bunatati din Natura)
  • bombonele pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao