autor:

Anastasia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu crema de pepene galben

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru crema:, , 400 gr. pulpa de pepene galben + 2 felii taiate cuburi, 100 gr. lapte, 3 galbenusuri, 1 ou, 1oo gr. zahar, 30 gr. amidon de porumb, 3~4 linguri de nuca de cocos pentru decor, , ingrediente pentru blat:, , 3 oua mari, 3 galbenusuri, 125 gr. zahar, 60 gr faina, 110 gr. amidon, un pic de sare

Dificultate: Medie Timp: 12h

8 voturi

Mod de preparare

Crema : pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc / separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa /dupa ce sa racit compozitia de pepene ca la soare , se adauga in ea treptat compozitia de ou cu amidon si se tine la foc mic pana se ingroasa ca pentru crema .

blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C/luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 23/33 de cm.unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt,dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei,nu si pe margini,apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/cand o scoateti de la cuptor o rasturnati atent pe o hartie de copt presarata cu zahar /scoateti hartia unsa cu unt si taiati marginile uscate a blatului cu un cutit ascutit sau o foarfeca ca sa fie mai usor de rulat/o rulati impreuna cu hartia de copt si o lasati rulata pana se raceste/desfaceti blatul si il ungeti cu crema de pepene,lasand partea cu care se termina rulada ne unsa la 5 cm de la margine/presarati cu bucatele de pepene galben taiate cuburi si o rulati usor ca sa nu rupeti blatul , tragand de hartia de copt de desuptul blatului/ungeti deasupra rulada cu o lingura de crema de pepene si o presarati cu nuca de cocos / o puneti la frigider pentru noapte.

Pofta buna :D !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de pepene galben" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri

"Aish Saraya"( "Eish Saraya")

“Aish Saraya” ( sau “Eish Saraya”) este un desert specific tarilor arabe; originea si numele

8 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusele cu un varf de sare

8 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Maria-rita , 28 iulie 2013

    CREMA NATUR DE PEPENE GALBEN.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cred ca este delicioasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Foarte buna.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Arata delicioasa si pufoasa..felicitari!!!!!!!!!!!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Mmmm,ce rulada pufoasa si gustoasa.Anastasia,tot ceea ce prepari tu ma innebuneste.Felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Anastasia ma inebunesti cu prajiturile si torturile tale ! Bine ca ne desparte distanta ca altfel toata ziua as degusta si...zau ca nu stiu cum as ajunge !( de kg vorbesc ) Felicitari draga mea !

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      da lumi, exact , ai inteles corect :)

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      E o praji deosebita! Am o nelamurire:la blat pui 3 oua intregi si inca 3 galbenusuri?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Grozava din toate punctele de vedere...

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      mersi draga Mariana, esti foarte draguta, pupici !!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Anastasia, tot ce faci tu e bun si arata super!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Foarte bun, Anastasia.

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Vai Nasti ce pufoasa-i rulada ta!!!Imi place!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Draga Florina, poti folosi orce fruct i-ti place la aceasta crema , procedeul este acelasi :)

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Pe vremea asta pepene galben doar din import, dar nu stiu daca e bun. Cu alte fructe nu ar merge?

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Anastasia si pe aici ma ispitesti cu bunatatile tale.........

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Cred ca este un dule deosebit

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Felictari! Arata groyav de bine.Cred ca e un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Trebuie sa fie o minunatie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

12h

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru crema:
  • 400 gr. pulpa de pepene galben + 2 felii taiate cuburi
  • 100 gr. lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 1oo gr. zahar
  • 30 gr. amidon de porumb
  • 3~4 linguri de nuca de cocos pentru decor
  • ingrediente pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 60 gr faina
  • 110 gr. amidon
  • un pic de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Estera Flori (Chef de cuisine)

Cred ca este delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Colacei pentru mosu