autor:

bubulina

» » Prajituri

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, - 6 oua, - 120g zahar, - 40g cacao, - 2 linguri cu varf de faina, - o lingurita praf de copt, - o lingura esenta de rom, , Pentru crema:, - 1 ou, - un plic budinca de vanilie, - 250 ml lapte, - 200g unt 85%, - 200g zahar pudra vanilat, - o lingura cu varf de cacao, - ½ ingurita esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul cca 5 minute, pana obtinem o crema de consistenta unei alifii. Adaugam apoi faina, cernuta cu praful de copt si cacaua. La final adaugam albusurile, batute spuma tare, cu un praf de sare. Pentru spuma de albusuri sa amestecati cu miscari de jos in sus. Turnam compozita in tava pregatita, o nivelam frumos si o dam la cuptor cca 15 -20 minute. Nu trebuie lasat mult blatul deoarece se usuca si crapa nu mai poate fi rulat.



Dupa cele 15 minute rasturnam blatul pe un prosop de bucatarie curat si usor umezit, sau rulam cu hartia de copt dupa ce am bagat cutitul pe sub blat astfel incat sa dezlipim rulada de foaie.



Il rulam strans si il lasam asa pana pregatim crema.



Amestecam oul, praful de budinca si laptele si le punem la fiert la foc mic, intr-un vas cu fund dublu sau la bain-marie. Amestecam in continuu, cu telul, avand grija sa nu se lipeasca de fundul oalei. Cand se ingroasa si capata consistenta unei budinci, tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca complet. Separat, spumam untul, apoi adaugam zaharul pudra si amestecam pana se topeste total de preferat cu lingura de lemn nu cu mixerul pentru a nu se taia. Se inglobeaza si budinca rece.



Impartim apoi compozitia in doua parti egale si intr-una dintre ele adaugam romul si cacaua iar in cealalta punem esenta de vanilie daca vreti puteti pune coaja rasa de portocala. Ungem blatul cu un strat de crema de vanilie, apoi cu cel de cacao, si rulam cat de strans putem. Dam rulada la frigider minim 2 ore, pentru a se aseza. Apoi o decoram cu ciocolata topita, in functie de preferinte. Eu am folosit pentru decor 200g de ciocolata alba si 100g ciocolata cu lapte. Am topit ciocolata impreuna cu o lingura de ulei si am intins-o uniform pe rulada. Ciocolata cu lapte am folosit-o numai pentru a "stropi" rulada.



Daca imbracati rulada in ciocolata, nu uitati sa o taiati cu un cutit pe care il tineti sub apa fierbinte , ca sa fiti siguri ca nu se crapa toata glazura de ciocolata la taiere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura ungureasca cu mere

Prajitura ungureasca cu mere

Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina

5 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Prajituri
strudel cu mere

strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

22 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 120g zahar
  • - 40g cacao
  • - 2 linguri cu varf de faina
  • - o lingurita praf de copt
  • - o lingura esenta de rom
  • Pentru crema:
  • - 1 ou
  • - un plic budinca de vanilie
  • - 250 ml lapte
  • - 200g unt 85%
  • - 200g zahar pudra vanilat
  • - o lingura cu varf de cacao
  • - ½ ingurita esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se face aluatul (amestecam toate ingredientele)si se pune la rece o ora. Se imbraca forma de tarta,stratul

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta simpla cu umplutura de urda cremoasa