Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 120g zahar
  • - 40g cacao
  • - 2 linguri cu varf de faina
  • - o lingurita praf de copt
  • - o lingura esenta de rom
  • Pentru crema:
  • - 1 ou
  • - un plic budinca de vanilie
  • - 250 ml lapte
  • - 200g unt 85%
  • - 200g zahar pudra vanilat
  • - o lingura cu varf de cacao
  • - ½ ingurita esenta de rom

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul cca 5 minute, pana obtinem o crema de consistenta unei alifii. Adaugam apoi faina, cernuta cu praful de copt si cacaua. La final adaugam albusurile, batute spuma tare, cu un praf de sare. Pentru spuma de albusuri sa amestecati cu miscari de jos in sus. Turnam compozita in tava pregatita, o nivelam frumos si o dam la cuptor cca 15 -20 minute. Nu trebuie lasat mult blatul deoarece se usuca si crapa nu mai poate fi rulat.

Dupa cele 15 minute rasturnam blatul pe un prosop de bucatarie curat si usor umezit, sau rulam cu hartia de copt dupa ce am bagat cutitul pe sub blat astfel incat sa dezlipim rulada de foaie.

Il rulam strans si il lasam asa pana pregatim crema.

Amestecam oul, praful de budinca si laptele si le punem la fiert la foc mic, intr-un vas cu fund dublu sau la bain-marie. Amestecam in continuu, cu telul, avand grija sa nu se lipeasca de fundul oalei. Cand se ingroasa si capata consistenta unei budinci, tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca complet. Separat, spumam untul, apoi adaugam zaharul pudra si amestecam pana se topeste total de preferat cu lingura de lemn nu cu mixerul pentru a nu se taia. Se inglobeaza si budinca rece.

Impartim apoi compozitia in doua parti egale si intr-una dintre ele adaugam romul si cacaua iar in cealalta punem esenta de vanilie daca vreti puteti pune coaja rasa de portocala. Ungem blatul cu un strat de crema de vanilie, apoi cu cel de cacao, si rulam cat de strans putem. Dam rulada la frigider minim 2 ore, pentru a se aseza. Apoi o decoram cu ciocolata topita, in functie de preferinte. Eu am folosit pentru decor 200g de ciocolata alba si 100g ciocolata cu lapte. Am topit ciocolata impreuna cu o lingura de ulei si am intins-o uniform pe rulada. Ciocolata cu lapte am folosit-o numai pentru a "stropi" rulada.

Daca imbracati rulada in ciocolata, nu uitati sa o taiati cu un cutit pe care il tineti sub apa fierbinte , ca sa fiti siguri ca nu se crapa toata glazura de ciocolata la taiere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor