Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • Crema 1 (crema de vanilie)
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 gr amidon
  • esenta de vanilie
  • 50 ml frisca
  • 1 banana mica
  • 50 gr capsuni
  • 5 gr gelatina
  • Crema 2 (mouse de capsuni)
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • 100 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • Decor:
  • 50 gr ciocolata alba
  • cateva bucati de capsuni

Mod de preparare

In primul rand coacem blatul, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul spuma, adaugam galbenusurile si mai batem , apoi adaugam pe rand faina si amestecam incet cu o paleta.

Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt (30/40) si coacem in cuptorul incalzit.

Cand este gata copt, scoatem , indepartam hartia de copt si rulam pe un prosop curat , umed si lasam deoparte.

Pentru crema 1, punem laptele intr-o cratita pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam amidonul. Mixam bine, apoi turnam laptele fierbinte, in fir subtire si amestecam continuu. Punem galbenusurile cu laptele pe foc, si amestecam in continuu, pana ce se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat, acoperim, cu folie alimentara, si lasam la racit, intre timp ne ocupam de crema 2

Batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana ce se ingroasa si lasam la racit.

Capsunele se fac piure si se adauga la crema de oua racita. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece 10 min, apoi dizolvam pe baie de abur si amestecam la crema de oua si capsuni. Batem frisca si incorporam in crema de capsuni, lasam la rece.

In crema 1 , dupa ce s-a racit se adauga, gelatina hidratat si dizolvata, se bate frisca si se incorporeaza la crema de vanilie. Banana si capsunile se taie in bucatele mici si se adauga la crema.

Asamblare: se desface rulada, intindem crema 1 , adica de vanili, iar deasuprea indindem crema 2. Rulam cu grija rulada sa nu iasa cremele si racim.

Deasupra se topeste ciocolata alba si se stropeste sau se rade, eu am ras, si se decoreaza cu bucatele de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor