Pentru foaie:
Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor.
Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul
incins inainte.
Cat se face foaia, ne ocupam de crema:
Intr-un bol punem laptele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si batem cu mixerul 3-4 min.
Cand crema s-a intarit adaugam fulgii de ciocolata ,esenta si amestecam.
Cand este gata ,blatul se scoate impreuna
cu hartia , pe un servet umed.
Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor.O lasam sa se raceasca putin apoi intindem crema.
In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.
Decoram rulada cu ciocolata topita
si apoi o lasam la rece pana in momentul servirii

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii