autor:

Sisters Kitchen

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Ruladă cu cremă ganache şi căpşune

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Ingrediente
Indrediente rulada pentru o tava de circa 23/33:, 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, 1 linguriţă extract de vanilie, 1 praf de sare, Crema ganache de ciocolată:, 200 ml smântână lichidă dulce, 100 g ciocolată (noi am folosit 1 ciocolată cu lapte), 10 căpşune potrivite

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

*Preparare crema ganache:
Ciocolată ruptă în bucăţi se amestecă cu smântână lichidă la foc mic(fără să dea în fiert), până ce ciocolată se topeşte.
Se dă la rece pentru câteva ore 4-5 ore, după care se mixează, până când obţinem o cremă fină şi pufoasă.

*Preparare rulada:
1. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se adăugă zahărul şi vanilia şi se bate în continuare, până când se întăreşte din nou.
2. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de lemn şi se amestecă cu făina.
3. Peste amestecul de gălbenuşuri şi faina se adăugă treptat şi cu mare grijă spuma de albuşuri, amestecând uşor prin răsturnare.
4. Compoziţia de rulada se toarnă în tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă tava este prea mare, se ung bine părţile laterale cu unt şi se tapetează cu făină.
5. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute la foc potrivit. În primele 10 minute nu se deschide uşa cuptorului.
6. Când rulada este coaptă, se răstoarnă pe un şervet umed, desprinzând hârtia imediat. Se acoperă cu un şervet uscat şi lasa 3-4 minute pentru a se răci.
7. Se unge cu cremă ganache şi se pun bucăţi de căpşune. Foaia se rulează uşor cu şervetul. Se decorează cu ciocolată topită sau cu zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu cremă ganache şi căpşune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine si banane

Briose cu visine si banane

Va recomand din suflet desertul pe care l-am facut, este ultra sanatos, in concluzie se poate.......

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sisters Kitchen

    Sisters Kitchen (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2013

    da, este delicioasa , va multumim pt comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

    delicioasa...

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

    Arata foarte bine si cred ca e delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Indrediente rulada pentru o tava de circa 23/33:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Crema ganache de ciocolată:
  • 200 ml smântână lichidă dulce
  • 100 g ciocolată (noi am folosit 1 ciocolată cu lapte)
  • 10 căpşune potrivite

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Sisters Kitchen (Chef de cuisine)

da, este delicioasa , va multumim pt comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu iaurt