autor:

paduraru alina

» » Prajituri

rulada cu crema untoasa de cacao

Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2010

Ingrediente
pentru blat:, , 5 oua, , 5 linguri zahar, , 3 linguri faina, , 2 linguri cacao, , 5 linguri ulei, , 1 praf de copt, , pentru crema:, , 1 pachet unt, , 200 gr zahar pudra, , 1 galbenus ou, , 2 linguri cacao, , 1 lingura rom, , , , pentru decor :, , 1oo gr nuci ( sau alune ) tocate marunt si prajite

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

preparare:
ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase diferite; astfel, mai i ntai cele 5 albusuri se bat spuma cu un praf de sare , apoi galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza.
Dupa ce se incorporeaza bine zaharul, se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza , se incorporeaza cu grija si spuma de albus ( cu ajutorul unei linguri ) si , la final se toarna faina in ploaie . In prealabil, este necesar ca faina cernuta sa se amestece cu praful de copt;
3. Cea din urma operatiune consta in incorporarea celor 2 linguri de cacao ( care trebuie si ea cernuta ) si amestecarea cu atentie, ca nu cumva sa ramana cocoloase..

4.Amestecul obtinut se da la cuptor sa se coaca , intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ).Se coace primele 5 minute la foc mare, apoi 15-20 min. se va potrivi flacara aragazului la foc mic.

intre timp , pregatim crema de unt astfel:

batem bine un pachet de unt ( care sa fie la temperatura camerei) cu zahar pudra ( dupa gust ) - aprox 200 gr ; in final trebuie sa obtinem o spuma foarte fina, la care adaugam un galbenus de ou, arome ( esenta de rom sau chiar 1-2 lg coniac) si 2 linguri praf de cacao cernuta.
cand blatul de pandispan este copt ( verificam cu un bat de scobitoare ), il soatem si il rasturnam pe o foaie de copt pudrata cu zahar farin, care are dedesubt un prosop de bucatarie bine umezit. Aluatul se ruleaza usor, se lasa sa isi ia forma cam 10 min, apoi se acopera cu crema de unt, se ruleaza din nou si rulada obtinuta se acopera cu 2- 3 linguri din crema de unt si se decoreaza cu alune prajite si tocate marunt.
Rulada se acopera in folie de aluminiu si se da la frigider pentru 3 ore; se serveste rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "rulada cu crema untoasa de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

Laptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Bounty bars

Bounty bars

Intr-un vas amesteca nuca de cocos cu laptele parf si zaharul pudra.Adauga laptele condesat si amesteca

66 voturi    16 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Puiu Tzopa , 21 septembrie 2013

    Amestecati faina cu praful de copt si cacao de la inceput si apoi le punetin ploaie peste mixtura de oua .Astfel nu se vor face cocoloase.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Imi place tare mult, cred ca a fost un deliciu.

  • paduraru alina

    paduraru alina (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    Multumesc Mia!

    • paduraru alina

      paduraru alina (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Da e super gustoasa! si alunele ( nucile ) prajite echilibreaza perfect gustul dulce . Multumesc pentru comentarii!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Cred ca e foarte buna rulada ta.....felicitari....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Foarete bine arata si sigur este si tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 galbenus ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura rom
  • pentru decor :
  • 1oo gr nuci ( sau alune ) tocate marunt si prajite

Raporteaza reteta

Retete
de paduraru alina
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi
mar copt cu nuca si amaretto

mar copt cu nuca si amaretto

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place tare mult, cred ca a fost un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake romanesc