Rulada cu frisca si capsune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu frisca si capsune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 50 gr. zahar
  • 50 gr. faina
  • 25 gr. amidon din cartofi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • un varf de lingurita de sare
  • Pentru implutura :
  • un borcan de dulceata de capsuna
  • 500ml. frisca pentru patiserie 35%
  • 2~3 linguri de pudra de zahar Dr.Oetker

Mod de preparare

Ouale cu zaharul, sarea si sucul de lamaie se incalzesc la foc pana devin la temperatura de 45~ 50 de grade ,sa fie suportabila pentru piele daca probati cu degetul, apoi se mixeaza ouale pana se tripleaza in volum si devin pufoase ca o crema usoara, adaugati in compozitie faina amestecata cu amidonul si cernuta preventiv in trei ture amestecand cu o lingura de lemn pana incorporati fiecare tura de faina, turnati compozitia intr-o tava cu dimensiunele 33/23 unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt cat cuprinde fundul tavei doar atat, coaceti la 180 de grade C timp de 20~25 de minute in functie de cuptor nu deschideti cuptorul cel putin primele 10~15 munite luati proba dupa ce vedeti ca sa rumenit putin la suprafata , apasati leger cu degetele pe blat si daca i-si revine la loc urmele de la degete inseamna ca blatul e gata copt si in interior, scoateti blatul din cuptor dupa ce sa racit cuptorul cu usa intredeschisa, nu de-odata pentru ca apare riscul sa cada blatul si sa nu mai fie atat de frumos crescut ca la inceput, dapa ce sa racit aproape de tot rasturnati blatul cu atentie pe o hartie de copt presarata cu zahar , scoateti hartia de copt cu atentie si taiati cu un cutit cu varful bine ascutit sau cu o foarfeca de bucatarie marginile blatului care sant tari si sfaramicioase pentru a rula mai usor blatul, faceti o taitura la 2.5 centimetri de la marginea de la care incepeti sa rulati blatul neajungand la toata grosimea blatului cu 7 mm si incepeti sa rulati blatul cu atentie sa nu-l rupeti tragand la sine hartia de copt, rulati impreuna cu hartia ca sa fie in interiorul blatului si lasati asa blatul pana la racirea completa la mine blatul a fost putin caldut cand am inceput sa-l rulez si a iesit perfect fara nici o crapatura. Frisca se bate cu pudra de zahar pana devine teapana si nu mai curge, pe blatul derulat se aseaza un strat de dulceata de capsune si un strat de frisca, neajungand pana la margine cu 5 cm. pentru ca la rularea blatului crema se deplaseaza si iese afara, se ruleaza blatul si se imbraca cu frisca.

Pofta mare !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Salata greceasca

Salata greceasca

Reteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...

Salata greceasca
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise