autor:

Anastasia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu frisca si capsune

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 4 oua mari, 50 gr. zahar, 50 gr. faina, 25 gr. amidon din cartofi, 1 lingura suc de lamaie, un varf de lingurita de sare, Pentru implutura :, un borcan de dulceata de capsuna, 500ml. frisca pentru patiserie 35%, 2~3 linguri de pudra de zahar Dr.Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ouale cu zaharul, sarea si sucul de lamaie se incalzesc la foc pana devin la temperatura de 45~ 50 de grade ,sa fie suportabila pentru piele daca probati cu degetul, apoi se mixeaza ouale pana se tripleaza in volum si devin pufoase ca o crema usoara, adaugati in compozitie faina amestecata cu amidonul si cernuta preventiv in trei ture amestecand cu o lingura de lemn pana incorporati fiecare tura de faina, turnati compozitia intr-o tava cu dimensiunele 33/23 unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt cat cuprinde fundul tavei doar atat, coaceti la 180 de grade C timp de 20~25 de minute in functie de cuptor nu deschideti cuptorul cel putin primele 10~15 munite luati proba dupa ce vedeti ca sa rumenit putin la suprafata , apasati leger cu degetele pe blat si daca i-si revine la loc urmele de la degete inseamna ca blatul e gata copt si in interior, scoateti blatul din cuptor dupa ce sa racit cuptorul cu usa intredeschisa, nu de-odata pentru ca apare riscul sa cada blatul si sa nu mai fie atat de frumos crescut ca la inceput, dapa ce sa racit aproape de tot rasturnati blatul cu atentie pe o hartie de copt presarata cu zahar , scoateti hartia de copt cu atentie si taiati cu un cutit cu varful bine ascutit sau cu o foarfeca de bucatarie marginile blatului care sant tari si sfaramicioase pentru a rula mai usor blatul, faceti o taitura la 2.5 centimetri de la marginea de la care incepeti sa rulati blatul neajungand la toata grosimea blatului cu 7 mm si incepeti sa rulati blatul cu atentie sa nu-l rupeti tragand la sine hartia de copt, rulati impreuna cu hartia ca sa fie in interiorul blatului si lasati asa blatul pana la racirea completa la mine blatul a fost putin caldut cand am inceput sa-l rulez si a iesit perfect fara nici o crapatura. Frisca se bate cu pudra de zahar pana devine teapana si nu mai curge, pe blatul derulat se aseaza un strat de dulceata de capsune si un strat de frisca, neajungand pana la margine cu 5 cm. pentru ca la rularea blatului crema se deplaseaza si iese afara, se ruleaza blatul si se imbraca cu frisca.
Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Incepem cu umplutura: Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
NEGRESA

NEGRESA

Se bat albusurilecu zaharul,dupa care se adauga treptet galbenusurile,uleiul,laptele,praful de copt

28 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere,nota 10 si votul meu...

  • Fara foto

    maria mihalache , 14 ianuarie 2010

    Frumos, aspectos, gustos ................bravo Anastasia.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Prezentarea este de nota 10 cu felicitari.Sunt sigura ca este un deliciu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      Felicitari! Arata foarte bine. Apetianta foc!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 50 gr. zahar
  • 50 gr. faina
  • 25 gr. amidon din cartofi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • un varf de lingurita de sare
  • Pentru implutura :
  • un borcan de dulceata de capsuna
  • 500ml. frisca pentru patiserie 35%
  • 2~3 linguri de pudra de zahar Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari din toate punctele de vedere,nota 10 si votul meu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
briose cu glazura de capucino