autor:

Priveste si gateste!

» » Prajituri

Rulada cu frisca si capsuni

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2014

Ingrediente
Blat:, 5 oua,, 5 linguri zahar,, 5 linguri faina,, 1 lingura cu cacao, , Crema:, 250 ml smantana 32% grasime sau frisca lichida,, 1 plic de gelatina,, 1 plic zahar vanilat,, 250 gr capsuni,, 4-5 linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Blat:



Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma tare albusurile cu putina sare si cu zaharul (se pun pe rand cele 5 linguri de zahar). Galbenusurile se freaca cu putina vanilie si se adauga cate putin in albus, se amesteca usor de jos in sus. Se pun apoi pe rand cate 1 lingura de faina si la fel se amesteca usor de jos in sus.



Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, (inainte de a pune hartia ungeti tava pe alocuri cu putin unt pentru a nu aluneca hartia atunci cand intindeti compozitia de blat), se unge hartia deasupra cu unt, se pun gramajoare din loc in loc si se pastreaza 1/3 din compozitie in care se pune cacao, se omogenizeaza si apoi in locurile goale se pune compozitia de cacao, exact ca in imagine.



Pentru a obtine un aspect marmorat a ruladei, cu coada de la lingura se fac rotocoale in compozitie. Se da apoi tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 15-20 minute, pana se rumeneste foarte putin.



Cand e gata se lasa sa se raceasca in tava. Se unge o alta bucata de hartie de copt cu unt (hartia trebuie sa fie mai mare decat rulada), se rastoarna blatul (fara tava) cu fata in jos pe hartie si se desprinde usor hartia de pe blat. Umeziti cu palmele umede suprafata blatului pentru a nu crapa atunci cand il rulati. Rulati cu tot cu hartie si il puneti apoi in frigider pentru cca 30 minute.



Crema:



Se pregateste mai intai un sos cu capsuni, se spala capsunele se taie in bucati nu prea mari, se adauga 2 linguri de zahar si se pun intr-un vas la fiert pentru 3-4 minute pana se dizolva zaharul si pana ce se obtine un sos. Se da la racit.



Intre timp se face frisca, se bate smantana cu telul sau cu mixerul si se pun 2 linguri de zahar. Se pregateste si gelatina asa cum scrie pe ambalaj.



Asamblare:



Cum eu nu am avut hartie de copt, am rulat rulada cu folie alimentara si ca sa imi fie si mai greu, am uitat sa pun tava sub rulada. Nu va mai spun cum am scos-o la capat!



Se scoate rulada din frigider, se aseaza pe tava. In timp ce o derulati, desprindeti usor hartia si asezati rulada iar pe ea.



Puneti apoi gelatina racita in frisca si amestecati usor, apoi intindeti frisca pe rulada. Puneti rulada asa intinsa in frigider cu tot cu tava pentru cateva minute ca sa se intareasca frisca. Cand s-a racit puneti din loc in loc 2/3 din sosul cu capsuni asa ca in imagine. Eu am pus si putin sos de ciocolata.



Acum urmeaza partea mai complicata, luati latura mai mica a ruladei si cu ambele maini incepeti sa rulati rapid, dar nu strans, altfel va iesi crema pe toate partile. Cand ati ajuns in partea opusa fixati hartia pe suprafata ruladei inclusiv pe capete, rulati intreaga rulada acum cu tot cu hartie, de data asta putin mai strans. Puteti sa o mai rulati cu inca o bucata de hartie si apoi o dati la frigider pentru cateva ore. Se orneaza cu restul de sos cu capsuni si cu sos de ciocolata (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
rulada de capsuni cu frisca

rulada de capsuni cu frisca

Foile de rulada Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina,

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana Miron , 26 mai 2014

    delicioasa si ingenuasa

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2014

    un deliciu...

  • Fara foto

    Lidia Elena Kozma , 22 mai 2014

    Sugerez ca rulada gata umpluta sa fie pusa intr-o tava de chec,(minim) de aceeasi dimensiune ca si rulada.Tava de chec tapetata cu folie de nylon, are rolul sa tina rulada ferma. De pune rulada la frigider cu tava cu tot

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 lingura cu cacao
  • Crema:
  • 250 ml smantana 32% grasime sau frisca lichida,
  • 1 plic de gelatina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 250 gr capsuni,
  • 4-5 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Inghetate
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

13 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Coffee Chocolate Chips Cookies