Ingrediente
75g. ciocolata de menaj,, 5 oua,, 175g.zahar,, 100g.faina,, 75g.amidon alimentar,, 1 lingurita praf de copt,, 750. visine(pot fi si din compot),, 6 foi de gelatina,, 500g.iaurt cu aroma de visine,, 1 pachet praf de vanilie,, zahar tos pentru presarat,, 2-3 linguri ciocolata rasa,, 200ml.frisca
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
12 voturi
Mod de preparare
2.Se separa ouale.Galbenusele se freaca cu zaharul si cu 2 linguri apa calda pana isi dubleaza volumul.Se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidonul alimentar si cu praful de copt.Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri.Se toarna amestecul rezultat intr-o tava unsa si captusita cu hartie de copt si se coace timp de 12 minute.
3.Se spala si se curata visinele de os . Daca se folosesc din compot , se scurg de suc. Gelatina se inmoaie in apa rece.
4.Se scoate blatul din cuptor, se ia hartia de copt, se aseaza blatul pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.
5.Iaurtul se amesteca cu praful de vanilie,apoi se incorporeaza gelatina inmuiata si frisca batuta spuma.Se pune compozitia la rece.
6.Se desface rulada, se presara visine, apoi 2/3 din crema intarita si se ruleaza.Cu restul de crema se unge rulada si se pune pentru 3 ore la frigider.Se orneaza cu visine si ciocolata rasa.
cornelia , 08 ianuarie 2009
Am vazut in supermarket-uri diferite tipuri de gelatina pt aceasta rulada, ce tip de gelatina imi recomanzi?