autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

RULADA CU FRISCA SI VISINE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Ingrediente
75g. ciocolata de menaj,, 5 oua,, 175g.zahar,, 100g.faina,, 75g.amidon alimentar,, 1 lingurita praf de copt,, 750. visine(pot fi si din compot),, 6 foi de gelatina,, 500g.iaurt cu aroma de visine,, 1 pachet praf de vanilie,, zahar tos pentru presarat,, 2-3 linguri ciocolata rasa,, 200ml.frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Ciocolata de menaj se rupe in bucati si se topeste in bain-marie.
2.Se separa ouale.Galbenusele se freaca cu zaharul si cu 2 linguri apa calda pana isi dubleaza volumul.Se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidonul alimentar si cu praful de copt.Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri.Se toarna amestecul rezultat intr-o tava unsa si captusita cu hartie de copt si se coace timp de 12 minute.
3.Se spala si se curata visinele de os . Daca se folosesc din compot , se scurg de suc. Gelatina se inmoaie in apa rece.
4.Se scoate blatul din cuptor, se ia hartia de copt, se aseaza blatul pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.
5.Iaurtul se amesteca cu praful de vanilie,apoi se incorporeaza gelatina inmuiata si frisca batuta spuma.Se pune compozitia la rece.
6.Se desface rulada, se presara visine, apoi 2/3 din crema intarita si se ruleaza.Cu restul de crema se unge rulada si se pune pentru 3 ore la frigider.Se orneaza cu visine si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU FRISCA SI VISINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu visine, frisca si ciocolata

Rulada cu visine, frisca si ciocolata

Albusurile se bat spuma tare, se adauga 1/2 cana zahar.Galbenusurile se bat cu vanilia si apoi se

12 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

1.Se separa ouale 2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul 3.Peste aceasta compozitie se adauga

26 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    cornelia , 08 ianuarie 2009

    Am vazut in supermarket-uri diferite tipuri de gelatina pt aceasta rulada, ce tip de gelatina imi recomanzi?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 75g. ciocolata de menaj,
  • 5 oua,
  • 175g.zahar,
  • 100g.faina,
  • 75g.amidon alimentar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 750. visine(pot fi si din compot),
  • 6 foi de gelatina,
  • 500g.iaurt cu aroma de visine,
  • 1 pachet praf de vanilie,
  • zahar tos pentru presarat,
  • 2-3 linguri ciocolata rasa,
  • 200ml.frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

cornelia

Am vazut in supermarket-uri diferite tipuri de gelatina pt aceasta rulada, ce tip de gelatina imi recomanzi?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Budinca cu piersici