Autor:
Ramona (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 31 mai 2009
Ingrediente
4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat, 1/2 plic praf de copt, 4 liguri cu apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare, si cu cele 4 linguri de zahar puse pe rind -o lingura de zahar, o lingura de apa. Se adauga un plic de zahar vanilat, si apoi cele 4 galbenusuri. In faina se amesteca mai intii o jumatate de plic de praf de copt, apoi se pune faina in ploaie peste compozitia de mai sus, amestecindu-se usor cu o ligura de lemn, de jos in sus.
Se unge o tava de teflon cu ulei, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia de mai sus.
Se coace in cuptorul incins in prealabil cca 25 de min.
Se scoate blatul cald cu grija din tava,si se pune pe un prosop ud, apoi se ruleaza pe latura lunga. Se lasa se se raceasca, apoi se deface usor prosopul, si se unge blatul cu gem. Se ruleaza la loc, si se pudreaza cu zahar praf.
In loc de gem, se pot folosi diferite creme: banane zdrobite amestecate cu un unt frecat cu zahar vaniliat, sau o crema de ciocolata, sau una dintr-o budinca amestecata cu un unt si diferite arome. Se poate si glazura cu ciocolata!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile
15 voturi
5 comentarii
30 min
Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric,
9 voturi
5 comentarii
1h 5 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate