Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare, si cu cele 4 linguri de zahar puse pe rind -o lingura de zahar, o lingura de apa. Se adauga un plic de zahar vanilat, si apoi cele 4 galbenusuri. In faina se amesteca mai intii o jumatate de plic de praf de copt, apoi se pune faina in ploaie peste compozitia de mai sus, amestecindu-se usor cu o ligura de lemn, de jos in sus.
Se unge o tava de teflon cu ulei, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia de mai sus.
Se coace in cuptorul incins in prealabil cca 25 de min.
Se scoate blatul cald cu grija din tava,si se pune pe un prosop ud, apoi se ruleaza pe latura lunga. Se lasa se se raceasca, apoi se deface usor prosopul, si se unge blatul cu gem. Se ruleaza la loc, si se pudreaza cu zahar praf.
In loc de gem, se pot folosi diferite creme: banane zdrobite amestecate cu un unt frecat cu zahar vaniliat, sau o crema de ciocolata, sau una dintr-o budinca amestecata cu un unt si diferite arome. Se poate si glazura cu ciocolata!
Pofta buna!
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii