autor:

Ramona

» » Prajituri

Rulada cu gem

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat, 1/2 plic praf de copt, 4 liguri cu apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare, si cu cele 4 linguri de zahar puse pe rind -o lingura de zahar, o lingura de apa. Se adauga un plic de zahar vanilat, si apoi cele 4 galbenusuri. In faina se amesteca mai intii o jumatate de plic de praf de copt, apoi se pune faina in ploaie peste compozitia de mai sus, amestecindu-se usor cu o ligura de lemn, de jos in sus.
Se unge o tava de teflon cu ulei, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia de mai sus.
Se coace in cuptorul incins in prealabil cca 25 de min.
Se scoate blatul cald cu grija din tava,si se pune pe un prosop ud, apoi se ruleaza pe latura lunga. Se lasa se se raceasca, apoi se deface usor prosopul, si se unge blatul cu gem. Se ruleaza la loc, si se pudreaza cu zahar praf.
In loc de gem, se pot folosi diferite creme: banane zdrobite amestecate cu un unt frecat cu zahar vaniliat, sau o crema de ciocolata, sau una dintr-o budinca amestecata cu un unt si diferite arome. Se poate si glazura cu ciocolata!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem

Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem

Intr-un castron, spargeti ouale si adaugati zaharul apoi mixati pana ce isi dubleaza volumul si obtineti

9 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Rulada cu gem arata bine, dar si gargaritele sunt frumoase. Felicitari! Am trecut reteta ta in cartea mea de retete Almanahul Dulciurilor.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 liguri cu apa

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

11 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec cu urda

Chec cu urda

Toate ingredientele necesare pentru coca se pun intr-un vas in ordinea de mai sus, apoi se amesteca

31 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
tradaro

tradaro (Chef de cuisine)

Rulada cu gem arata bine, dar si gargaritele sunt frumoase. Felicitari! Am trecut reteta ta in cartea mea de retete Almanahul Dulciurilor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de nuci