Reteta postata pe: 14 aprilie 2009
Ingrediente
3 oua, 100 gr. zahar, 100 gr.faina, 1 plic zahar vanilat, 1 borcan de 400 gr. gem de caise, un praf de sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pina cind se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, zaharul vanilat, iar la sfirsit se pun albusurile batute bine spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor pentru a ingloba mai mult aer.
Se toarna compozitia, in strat subtire, intr-o tava mare tapetata cu hirtie speciala de copt si o introducem apoi in cuptor la foc potrivit circa 10 minute (hirtia cind se onduleaza usor pe margini blatul este gata). Trebuie scos imediat, deoarece se intareste si nu se poate rula. Se scoate blatul pe un prosop umezit, se unge blatul cu gem de caise si se ruleaza usor foaia (de blat) cu ajutorul prosopului.
Dupa racirea completa, se taie felii care se servesc dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU GEM DE CAISE - ENY -" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
1 cana faina
1 cana gris
2 cani zahar
4 linguri lapte praf
1 praf de copt
2 kg mere
scortisoara
50
16 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Se amesteca faina, sarea si zaharul cu mixerul. Apoi se adauga untul cubulete. Se mixeaza pana arata
1 vot
0 comentarii
1h 45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009
Yammi-yammi ce buna-i !!!