Se freaca galbenusurile cu zaharul pina cind se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, zaharul vanilat, iar la sfirsit se pun albusurile batute bine spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor pentru a ingloba mai mult aer.
Se toarna compozitia, in strat subtire, intr-o tava mare tapetata cu hirtie speciala de copt si o introducem apoi in cuptor la foc potrivit circa 10 minute (hirtia cind se onduleaza usor pe margini blatul este gata). Trebuie scos imediat, deoarece se intareste si nu se poate rula. Se scoate blatul pe un prosop umezit, se unge blatul cu gem de caise si se ruleaza usor foaia (de blat) cu ajutorul prosopului.
Dupa racirea completa, se taie felii care se servesc dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar pudra.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii