autor:

Eniko Dindareanu

» » Dulciuri diverse

RULADA CU GEM DE CAISE - ENY -

Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
3 oua, 100 gr. zahar, 100 gr.faina, 1 plic zahar vanilat, 1 borcan de 400 gr. gem de caise, un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina cind se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, zaharul vanilat, iar la sfirsit se pun albusurile batute bine spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor pentru a ingloba mai mult aer.
Se toarna compozitia, in strat subtire, intr-o tava mare tapetata cu hirtie speciala de copt si o introducem apoi in cuptor la foc potrivit circa 10 minute (hirtia cind se onduleaza usor pe margini blatul este gata). Trebuie scos imediat, deoarece se intareste si nu se poate rula. Se scoate blatul pe un prosop umezit, se unge blatul cu gem de caise si se ruleaza usor foaia (de blat) cu ajutorul prosopului.
Dupa racirea completa, se taie felii care se servesc dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU GEM DE CAISE - ENY -" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bilute cu cocos

Bilute cu cocos

Se amesteca bine toate ingredientele apoi se fac bilute in palmi,se dau prin nuca de cocos si se

9 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ananas caramelizat cu scortisoara si fulgi de ciocolata

Ananas caramelizat cu scortisoara si fulgi de ciocolata

Se imbraca rondelele de ananas in miere si se presara cu putin praf de scortisoara pe ambele parti. Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Trebuie sa fie buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Arata super !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Si mie imi plac ruladele.Eu topesc un pic de ciocolata si pun peste rulada(ciocolata neagra daca umplutura e de cacao,si ciocolata alba daca umplutura e de fructe).

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Yammi-yammi ce buna-i !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr.faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan de 400 gr. gem de caise
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Eniko Dindareanu
COZONAC ARDELENESC  - ENY  -

COZONAC ARDELENESC - ENY -

Se dizolva drojdia in 1/2 litru lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia).

71 voturi    14 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort rapid de ciocolata - ENY -

Tort rapid de ciocolata - ENY -

Mod de preparare: Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul

21 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
Tort rapid de caramel  - ENY -

Tort rapid de caramel - ENY -

Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul pentru blat.

19 voturi    9 comentarii
30 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa glazurata