autor:

Eniko Dindareanu

» » Dulciuri diverse

RULADA CU GEM DE CAISE - ENY -

Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
3 oua, 100 gr. zahar, 100 gr.faina, 1 plic zahar vanilat, 1 borcan de 400 gr. gem de caise, un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina cind se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, zaharul vanilat, iar la sfirsit se pun albusurile batute bine spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor pentru a ingloba mai mult aer.
Se toarna compozitia, in strat subtire, intr-o tava mare tapetata cu hirtie speciala de copt si o introducem apoi in cuptor la foc potrivit circa 10 minute (hirtia cind se onduleaza usor pe margini blatul este gata). Trebuie scos imediat, deoarece se intareste si nu se poate rula. Se scoate blatul pe un prosop umezit, se unge blatul cu gem de caise si se ruleaza usor foaia (de blat) cu ajutorul prosopului.
Dupa racirea completa, se taie felii care se servesc dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU GEM DE CAISE - ENY -" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolată de casă ca în copilărie

Ciocolată de casă ca în copilărie

Prima variantă: Se fierbe zahărul cu apa la foc mic aproximativ 10 minute. Se toarnă apoi

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Guguluf pufos cu glazura duo

Guguluf pufos cu glazura duo

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem untul moale intr-un bol,mixam putin,adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Trebuie sa fie buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Arata super !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Si mie imi plac ruladele.Eu topesc un pic de ciocolata si pun peste rulada(ciocolata neagra daca umplutura e de cacao,si ciocolata alba daca umplutura e de fructe).

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Yammi-yammi ce buna-i !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr.faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan de 400 gr. gem de caise
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Eniko Dindareanu
COZONAC ARDELENESC  - ENY  -

COZONAC ARDELENESC - ENY -

Se dizolva drojdia in 1/2 litru lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia).

71 voturi    14 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort rapid de ciocolata - ENY -

Tort rapid de ciocolata - ENY -

Mod de preparare: Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul

21 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
Tort rapid de caramel  - ENY -

Tort rapid de caramel - ENY -

Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul pentru blat.

19 voturi    9 comentarii
30 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere dovleac si gutui