autor:

Truedelights

» » Prajituri

Rulada cu gem de gutui

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
4 oua, 4 linguri cu zahar, 3 linguri faina, esenta de vanilie, Gem de gutui pentru umplut

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

14 voturi

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare
albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta
de vanilie si faina.

Se amesteca foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt
si se intinde aluatul.

Se coace 8-10minute in cuptorul deja incalzit.

Cand este gata ,blatul se scoate impreuna
cu hartia , pe un servet umed.
Mai intai se ruleaza cu tot cu
servetul si se apasa usor,
apoi se desface si se intinde gemul.

In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului
si desfacand hartia, rulam usor.

Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare Galbenususrile se mixeaza bine

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Orez in lapte roz

Orez in lapte roz

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun laptele, lichiorul de caspuni, Limoncello, batonul de scortisoara

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela , 09 mai 2018

    Chiar vreau sa o incerc!!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

    Foarte buna,merita incercata cat mai repede.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Arata foarte bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte frumos, foarte gustos, foarte rapid! Am salvat reteta, dar cu alt fel de gem am sa prepar, anul acesta nu am gem de gutui.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

14 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Gem de gutui pentru umplut

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Gabriela

Chiar vreau sa o incerc!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Trandafirasi BELLA