Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare
albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta
de vanilie si faina.
Se amesteca foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt
si se intinde aluatul.
Se coace 8-10minute in cuptorul deja incalzit.
Cand este gata ,blatul se scoate impreuna
cu hartia , pe un servet umed.
Mai intai se ruleaza cu tot cu
servetul si se apasa usor,
apoi se desface si se intinde gemul.
In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului
si desfacand hartia, rulam usor.
Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii