Aluat:se pun apa+sarea+ulei+unt la fiert. Dupa ce dau in clocot se rastoarna faina toata odata si se amesteca repede (nu pe flacara). Se da la racit. Cand putem introduce degetul in aluat fara sa ne friga se pun ouale pe rand,si se incorporeaza tot pe rand, ca la eclere. Apoi am pus si mararul tocat.Aluatul astfel obtinut (mai gros putin decat smantana) se rastoarna pe hartia de copt in tava (eu am pus si cateva picaturi de ulei pe hartie) si se da la copt (in cuptorul incins). La foc potrivit in 30 min. ar trebui sa fie gata. L-am rasturnat cu tot cu hartie pe un servet umed si l-am rulat.
Compozitia: O ceapa potrivita se pune in ulei la calit, apoi ghebele date pe masina de tocat,sare piper si un pic de apa (daca trebuie), se lasa acoperit pe foc 10-15 min, pana scade apa. Se lasa cateva min. la racit, se adauga ouale,grisul si pesmetul.
Desfacem incet rulada, punem compozitia, o rulam incet la loc si la cuptor cu ea pentru vreo 25-30 min, pana se rumeneste bine. Se taie dupa ce se raceste vreo 15 min. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii