autor:

kamy

» » Aperitive

Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)

Autor: kamy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat:, -400 g apa (lapte), -1/2 lingurita sare, -5 linguri pline varf de faina (vreo 300g), -50 g unt (margarina), -100 mi ulei, -4-5 oua, -cateva fire marar, , Compozitie:, -1 ceapa, -500-600 g ghebe (bureti,ciuperci), -sare, piper dupa gust, -100 ml ulei, -2 linguri gris, -1 lingura pesmet, -2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluat:se pun apa+sarea+ulei+unt la fiert. Dupa ce dau in clocot se rastoarna faina toata odata si se amesteca repede (nu pe flacara). Se da la racit. Cand putem introduce degetul in aluat fara sa ne friga se pun ouale pe rand,si se incorporeaza tot pe rand, ca la eclere. Apoi am pus si mararul tocat.Aluatul astfel obtinut (mai gros putin decat smantana) se rastoarna pe hartia de copt in tava (eu am pus si cateva picaturi de ulei pe hartie) si se da la copt (in cuptorul incins). La foc potrivit in 30 min. ar trebui sa fie gata. L-am rasturnat cu tot cu hartie pe un servet umed si l-am rulat.



Compozitia: O ceapa potrivita se pune in ulei la calit, apoi ghebele date pe masina de tocat,sare piper si un pic de apa (daca trebuie), se lasa acoperit pe foc 10-15 min, pana scade apa. Se lasa cateva min. la racit, se adauga ouale,grisul si pesmetul.



Desfacem incet rulada, punem compozitia, o rulam incet la loc si la cuptor cu ea pentru vreo 25-30 min, pana se rumeneste bine. Se taie dupa ce se raceste vreo 15 min. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

1.Se framanta un aluat din faina cernuta si amestecata cu pesmetul si praful de copt.ou amestecat

2 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Briose cu branza, morcov si dovlecel

Briose cu branza, morcov si dovlecel

Batem bine ouale si apoi adaugam treptat uleiul.Incorporam faina si praful de copt amestecand

6 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2011

    O s-o-ncerc cat de curand. Si mie-mi plac ciupercile foarte mult, iar reteta ta suna biiiineee! :)

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2011

    cum imi plac ciupercie la nebunie amsalvat repede reteta ;multumesc

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -400 g apa (lapte)
  • -1/2 lingurita sare
  • -5 linguri pline varf de faina (vreo 300g)
  • -50 g unt (margarina)
  • -100 mi ulei
  • -4-5 oua
  • -cateva fire marar
  • Compozitie:
  • -1 ceapa
  • -500-600 g ghebe (bureti,ciuperci)
  • -sare
  • piper dupa gust
  • -100 ml ulei
  • -2 linguri gris
  • -1 lingura pesmet
  • -2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de kamy
Papanasi cu urda si dulceata de mere

Papanasi cu urda si dulceata de mere

Urda se pune intr-un lighenas impreuna cu ouale,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine.Faina

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ca tot e perioada dovlecilor,am petrecut vreo jumatate de ora sa tai si sa curat o jumatate de dovleac,

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Maria Markov (Chef de cuisine)

O s-o-ncerc cat de curand. Si mie-mi plac ciupercile foarte mult, iar reteta ta suna biiiineee! :)

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Crochete