autor:

kamy

» » Aperitive

Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)

Autor: kamy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat:, -400 g apa (lapte), -1/2 lingurita sare, -5 linguri pline varf de faina (vreo 300g), -50 g unt (margarina), -100 mi ulei, -4-5 oua, -cateva fire marar, , Compozitie:, -1 ceapa, -500-600 g ghebe (bureti,ciuperci), -sare, piper dupa gust, -100 ml ulei, -2 linguri gris, -1 lingura pesmet, -2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluat:se pun apa+sarea+ulei+unt la fiert. Dupa ce dau in clocot se rastoarna faina toata odata si se amesteca repede (nu pe flacara). Se da la racit. Cand putem introduce degetul in aluat fara sa ne friga se pun ouale pe rand,si se incorporeaza tot pe rand, ca la eclere. Apoi am pus si mararul tocat.Aluatul astfel obtinut (mai gros putin decat smantana) se rastoarna pe hartia de copt in tava (eu am pus si cateva picaturi de ulei pe hartie) si se da la copt (in cuptorul incins). La foc potrivit in 30 min. ar trebui sa fie gata. L-am rasturnat cu tot cu hartie pe un servet umed si l-am rulat.



Compozitia: O ceapa potrivita se pune in ulei la calit, apoi ghebele date pe masina de tocat,sare piper si un pic de apa (daca trebuie), se lasa acoperit pe foc 10-15 min, pana scade apa. Se lasa cateva min. la racit, se adauga ouale,grisul si pesmetul.



Desfacem incet rulada, punem compozitia, o rulam incet la loc si la cuptor cu ea pentru vreo 25-30 min, pana se rumeneste bine. Se taie dupa ce se raceste vreo 15 min. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Menemen

Menemen

Se taie ceapa, se caleste bine, se adauga ardei taiati nu prea mici, se adauga rosiile taiate cuburi,

10 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive
Tarta Rustica

Tarta Rustica

Pentru aluatul fraged amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

30 voturi    9 comentarii
2h
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2011

    O s-o-ncerc cat de curand. Si mie-mi plac ciupercile foarte mult, iar reteta ta suna biiiineee! :)

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2011

    cum imi plac ciupercie la nebunie amsalvat repede reteta ;multumesc

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -400 g apa (lapte)
  • -1/2 lingurita sare
  • -5 linguri pline varf de faina (vreo 300g)
  • -50 g unt (margarina)
  • -100 mi ulei
  • -4-5 oua
  • -cateva fire marar
  • Compozitie:
  • -1 ceapa
  • -500-600 g ghebe (bureti,ciuperci)
  • -sare
  • piper dupa gust
  • -100 ml ulei
  • -2 linguri gris
  • -1 lingura pesmet
  • -2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de kamy
Papanasi cu urda si dulceata de mere

Papanasi cu urda si dulceata de mere

Urda se pune intr-un lighenas impreuna cu ouale,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine.Faina

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ca tot e perioada dovlecilor,am petrecut vreo jumatate de ora sa tai si sa curat o jumatate de dovleac,

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Maria Markov (Chef de cuisine)

O s-o-ncerc cat de curand. Si mie-mi plac ciupercile foarte mult, iar reteta ta suna biiiineee! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci