Rulada cu mac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii): 500 g aluat fraged (eventual congelat),
  • 500 g mac macinat,
  • 200 g miere,
  • 50 g zahar pudra,
  • 100 g stafide,
  • 100 g compot de fructe (scazut foarte bine),
  • 1/4 l lapte,
  • faina pentru planseta,
  • zahar tos pentru presarat,
  • forma speciala pentru colaci (diametrul: 26 cm).

Mod de preparare

Se infierbanta laptele, se toarna peste mac, se amesteca bine si se lasa sa se umfle circa 1/2 de ora. Se adauga mierea, zaharul pudra, stafidele si fructele din compot, se amesteca si se lasa sa se patrunda inca 1/2 de ora.

Se-ncinge cuptorul la 180gr., se lasa aluatul sa se decongeleze (daca este congelat), se intinde in forma de dreptunghi (70x 50 cm) pe planseta infainata si se indeparteaza surplusul de faina de pe aluat cu o perie moale.

Se intinde stratul de mac, se ruleaza aluatul ca pentru strudel si se pune in forma.

Se lasa sa mai creasca - la caldura - circa o ora, se da rulada la cuptor, se coace 45 de minute, se rastoarna cat este calda, se presara cu zahar pudra si se taie in 12 felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise