autor:

Alina

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2014

Ingrediente
Pasta decorativa:, , 1 albus, 40 g faina, 30 g zahar pudra, 30 g unt, , , Blat:, , 4 oua foarte mari (XL), 180 g zahar tos, 120 g faina, 40 g cacao, un praf de sare, , Umplutura:, , 125 g mascarpone, 1 lg zahar, 250 ml smantana pentru frisca, 40 g ananas si papaya confiate

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Pasta decorativa
1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.
2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt.
3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa modelul ales.
4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana cand volumul acestora creste considerabil, se deschid la culoare, iar zaharul este dizolvat aproape complet.
5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
6. Incorporam prin miscari usoare, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compozitie.
7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.
8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).
9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot, apoi invelim intr-un prosop curat si umed.

Crema
1. Mixam 50 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.
2. Batem restul de smantana pana cand capata consistenta si isi modifica volumul.
3. Adaugam branza mascarpone in frisca si mixam pana la omogenizare.
4. Adaugam fructele deshidratate si amestecam cu ajutorul unei linguri.
Asamblare:
Dupa ce s-a racit, taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru minim 3 h, sau cat rezistati pana sa dati iama :)) in ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone, ananas si papaya" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mirinda

Mirinda

Blatul: se face ca si la reteta de "chec simplu", numai ca se pune in tava patrata sau dreptunghiulara

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Cornulete rulate umplute cu crema de lamaie

Cornulete rulate umplute cu crema de lamaie

Se face un aluat se framanta si se lasa la frigider timp de o ora.Portionam aluatul iar bucatile

11 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Vicu , 02 aprilie 2014

    Modelul il desenati singuri sau dati o cautare pe Google la Patterns apoi selectati imagini si il printati. ;)

  • Fara foto

    Daniela Costandachi , 14 martie 2014

    De unde luăm modelul?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pasta decorativa:
  • 1 albus
  • 40 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 30 g unt
  • Blat:
  • 4 oua foarte mari (XL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 1 lg zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 40 g ananas si papaya confiate

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Muffins cu nuci si crema de branza