autor:

Alina

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2014

Ingrediente
Pasta decorativa:, , 1 albus, 40 g faina, 30 g zahar pudra, 30 g unt, , , Blat:, , 4 oua foarte mari (XL), 180 g zahar tos, 120 g faina, 40 g cacao, un praf de sare, , Umplutura:, , 125 g mascarpone, 1 lg zahar, 250 ml smantana pentru frisca, 40 g ananas si papaya confiate

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Pasta decorativa
1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.
2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt.
3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa modelul ales.
4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana cand volumul acestora creste considerabil, se deschid la culoare, iar zaharul este dizolvat aproape complet.
5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
6. Incorporam prin miscari usoare, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compozitie.
7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.
8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).
9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot, apoi invelim intr-un prosop curat si umed.

Crema
1. Mixam 50 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.
2. Batem restul de smantana pana cand capata consistenta si isi modifica volumul.
3. Adaugam branza mascarpone in frisca si mixam pana la omogenizare.
4. Adaugam fructele deshidratate si amestecam cu ajutorul unei linguri.
Asamblare:
Dupa ce s-a racit, taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru minim 3 h, sau cat rezistati pana sa dati iama :)) in ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone, ananas si papaya" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Krem a la Krem

Krem a la Krem

Separam ouăle, albușurile le batem spuma cu zaharul, apoi adăugăm gălbenușurile pe rand. Punem

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mere coapte cu inghetata si scortisoara

Mere coapte cu inghetata si scortisoara

Merele le taiem pe jumatate,scobim cu o lingurita casuta cu seminte.Dupa ce terminam de curatat merele,le

7 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Vicu , 02 aprilie 2014

    Modelul il desenati singuri sau dati o cautare pe Google la Patterns apoi selectati imagini si il printati. ;)

  • Fara foto

    Daniela Costandachi , 14 martie 2014

    De unde luăm modelul?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pasta decorativa:
  • 1 albus
  • 40 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 30 g unt
  • Blat:
  • 4 oua foarte mari (XL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 1 lg zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 40 g ananas si papaya confiate

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Eclere