Mixam untul cu zaharul bine de tot apoi adaugam pe rand cate un ou si laptele iar la final faina cernuta amestecata cu praful de copt. Punem amestecul in tava tapetata cu hartie de copt ( tava sa fie una mare, cea de la cuptor e numai buna ) si coacem pana se rumeneste la 180 grade ( vreo 15 minute ).
Cand scoatem blatul trebuie sa avem un prosop de bucatarie umed in care sa–l rulam pana pregatim compozitia si ii dam timp sa se raceasca.
Pentru crema: cu ajutorul mixerului, amestecam mierea cu crema mascarpone si coaja rasa de la o lamaie, apoi cu o spatula incorporam frisca batuta si ciresele.
Indepartam prosopul si intindem blatul apoi nivelam crema si rulam din nou cu grija. Deasupra, decoram cu glazura de ciocolata ( topim ciocolata, adaugam laptele si amestecam bine ). Lasam rulada la rece o ora apoi e gata de servire

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii