Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Rulada cu mascarpone si zmeura

Ingrediente

  • -3 oua
  • -2 linguri apa
  • -5 linguri zahar
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri faina
  • -1 lingura ulei
  • -coaja razuita de la o portocala
  • -1/2 plic praf de copt
  • -250 gr mascarpone
  • -2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • -1 lingurita extract vanilie sau ½ pastaie vanilie
  • -100 gr zmeura +1 lingura zahar

Mod de preparare

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.

Adaugam cacao, faina, praful de copt si uleiul. Omogenizam totul bine si turnam compozitia in tava pregatita in prealabil. Intindem pe toata suprafata tavii (chiar daca vi se pare subtire aluatul, nu va faceti griji. El o sa creasca putin si va fi numai bun de rulat).

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 10-15 minute.

Cand scoatem blatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si cand este inca cald, rulam blatul impreuna cu foaia de copt. Eu de aceasta data, am rulat impreuna cu foaia de copt, dar se poate rasturna pe un prosop curat si umed si rula cu prosopul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mascarponele il frecam cu zaharul si cu o lingurita extract vanilie sau semintele de la o jumate pastaie vanilie.

Zmeura, congelata am folosit eu, am pus-o pe foc mic impreuna cu 1 lingura de zahar si am lasat-o sa se inmoaie, sa se faca un gem lichid.

Asamblare

Blatul de rulada il desfacem si punem peste el un strat de zmeura. Blatul va absorbi excesul de sirop. Asezam mascarponele si intindem pe toata suprafata.

Rulam si punem la frigider sa se odihneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor