autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru umplutura - 6 mere, , 80 g zahar (brun), , 75 g nuca taiata marunt, , 75 g stafide, , 1 lamaie, , 2 linguri pesmet, , 2 linguri rom, , 2 lingurite scortisoara., Pentru aluat: 300 g faina + inca 50 g, , 150 g unt moale, , 1 lingura smantana dulce, , 1 lingura zahar, , 3 galbenusuri.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati, intr-un castron, cu varfurile degetelor, faina, zaharul, untul moale si smantana. Framantati repede aluatul, adaugand 2 galbenusuri si circa 3 linguri cu apa rece. (Aluatul trebuie sa fie suplu, sa se desprinda de pe maini.) Adunati-l intr-o sfera, inveliti-l intr-o folie si tineti-l o ora la frigider.
Intre timp, curatati merele, taiati-le cubulete si puneti-le intr-un castron impreuna cu stafidele, coaja rasa de lamaie si romul. Presarati scortisoara si amestecati.
Incingeti cuptorul la 180gr. si tapetati o tava cu hartie pentru copt.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, dandu-i forma unui dreptunghi. Presarati pesmetul, lasand pe toate laturile o margine libera de 2 cm, si peste pesmet intindeti un strat de nuca zdrobita. Umeziti marginile aluatului, pliati-le - din toate partile - spre mijloc si „sudati-le”, apasandu-le cu degetele. Puneti rulada pe tava - cu lipiturile in sus - crestati-o din loc in loc cu un cutit (ca pe o franzela) si ungeti-o cu galbenusul diluat cu o lingura cu apa.
Dati-o 45 de minute la cuptor sa se rumeneasca si serviti-o calduta, cu smantana dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu mere si gem de prune

Rulada cu mere si gem de prune

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul . Facem

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada de mere cu aluat foietaj

Rulada de mere cu aluat foietaj

Lasam aluatul la dezghetat.Curatam merele de coaja,,indepartam cotoarele ,le taiem pe jumatate si

4 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru umplutura - 6 mere
  • 80 g zahar (brun)
  • 75 g nuca taiata marunt
  • 75 g stafide
  • 1 lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri rom
  • 2 lingurite scortisoara.
  • Pentru aluat: 300 g faina + inca 50 g
  • 150 g unt moale
  • 1 lingura smantana dulce
  • 1 lingura zahar
  • 3 galbenusuri.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu cirese negre