Aluatul - Amestecati, intr-un castron, cu varfurile degetelor, faina, zaharul, untul moale si smantana. Framantati repede aluatul, adaugand 2 galbenusuri si circa 3 linguri cu apa rece. (Aluatul trebuie sa fie suplu, sa se desprinda de pe maini.) Adunati-l intr-o sfera, inveliti-l intr-o folie si tineti-l o ora la frigider.
Intre timp, curatati merele, taiati-le cubulete si puneti-le intr-un castron impreuna cu stafidele, coaja rasa de lamaie si romul. Presarati scortisoara si amestecati.
Incingeti cuptorul la 180gr. si tapetati o tava cu hartie pentru copt.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, dandu-i forma unui dreptunghi. Presarati pesmetul, lasand pe toate laturile o margine libera de 2 cm, si peste pesmet intindeti un strat de nuca zdrobita. Umeziti marginile aluatului, pliati-le - din toate partile - spre mijloc si „sudati-le”, apasandu-le cu degetele. Puneti rulada pe tava - cu lipiturile in sus - crestati-o din loc in loc cu un cutit (ca pe o franzela) si ungeti-o cu galbenusul diluat cu o lingura cu apa.
Dati-o 45 de minute la cuptor sa se rumeneasca si serviti-o calduta, cu smantana dulce.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii