autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Rulada cu nuca

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, , 600 gr faina alba., , 200 gr rama maestro., , 2 oua., , coaja rasa de la o lamaie., , zeama stoarsa de la o lamaie., , 1 lingura esenta de rom., , 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr)., , 150 ml lapte., , 6 linguri zahar., , 250 gr nuca strivita cu sucitorul (pentru umplututura)., , 4 sau 5 linguri cu zahar, pentru amestecul de nuca.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se framanta un aluat din aceste ingrediente:rama maestro,oua,faina,coaja rasa de la o lamaie si zeama stoarsa de la o lamaie,o lingura esenta de rom,1 cubulet de drojdie(25 gr),150 ml lapte caldut,ptr a dizolva drojdia,6 linguri de zahar. Aluatul trebuie sa fie potrivit.. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Mare atentie ca acest aluat prinde multa faina. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata miezul de nuca si apoi il vom strivi cu sucitorul, apoi vom adauga si zahar dupa preferinte (cine vrea ca nuca sa fie mai dulce, pune mai mult zahar). Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 2 parti si vom face 2 suluri. Pe prima foaie vom pune jumatate din nuca strivita cu sucitorul, vom face prima rulada o vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru ca sa nu se incruzeasca le lasam sa se raceasca in cuptor. Aceasta rulada o putem servi, cu un pahar de suc proaspat din fructe. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu nuca de cocos

Rulada cu nuca de cocos

Fierbi laptele, zaharul si cacaua pina dau in clocot,iei vasul de pe foc si adaugi biscuitii dati

27 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu nuca

Rulada cu nuca

Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit, deci vom pune mai

5 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta si sunt incantata de ce mi-a iesit. Este o reteta destul de usor de facut, am respectat-o intocmai si a iesit foarte gustoasa. Am asezat rulourile in tavi de cozonac tapetate cu hartie. A fost singura modificare adusa retetei.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Multumesc draga Lenuta, pentru comentariu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte buna, am trecut pe aici si mi s-a facut mare pofta!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    Felicitari Carmen.................arata foarte bine .....................ai votul meu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Am salvat reteta Carmen, cred ca e foarte buna rulada aceasta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Am salvat reteta Carmen, cred ca e foarte buna rulada aceasta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Draga Lucica,asa este ai dreptate,reteta mi-a dat-o Diana,dupa cateva zile tot se pastreaza bine si sunt comestibile.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte buna.

    • Fara foto

      estera , 21 decembrie 2009

      foarte delicioasa

    • vio panciu

      vio panciu (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      pare interesanta o sa o incerc si eu. bafta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 600 gr faina alba.
  • 200 gr rama maestro.
  • 2 oua.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • zeama stoarsa de la o lamaie.
  • 1 lingura esenta de rom.
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr).
  • 150 ml lapte.
  • 6 linguri zahar.
  • 250 gr nuca strivita cu sucitorul (pentru umplututura).
  • 4 sau 5 linguri cu zahar
  • pentru amestecul de nuca.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Multumesc draga Lenuta, pentru comentariu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Strudel cu mere