autor:

mirela0911

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Rulada cu telemea si cascavea

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2016

Ingrediente
400 g faina, 1 lgt sare, 100 ml lapte, 20g drojdie proaspata, 1 lgt zahar, 2 lg faina, 50 ml ulei, 1 ou mare, lapte cat cuprinde, 175 g crema telemea, 2 lg urda, 1 galbenus, 150 g cascavea

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.



Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adancitura in care se toarna maiaua, oul batut bine, uleiul si se amesteca cu ajutorul unei linguri. In functie de cat necesita aluatul, se mai incalzeste lapte si se toarna cate putin. Se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic, moale, dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.



Intre timp se amesteca crema de telemea cu cele doua linguri de urda, zdrobita in prealabil, si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Sare se adauga doar daca este necesar, crema de telemea fiind sarata.



Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 0.5 cm. Se unge foaia cu crema de telemea iar deasupra se rade 100 g cascavea. Se ruleaza cat se poate de strans si se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.



Se rade deasupra restul de cascavea si se da la cuptor la 180 de grade. Cand s-a rumenit frumos deasupra se scoate si se lasa sa se raceasca putin dupa care se serveste.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu telemea si cascavea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi umpluti cu branzeturi si verdeturi

Cartofi umpluti cu branzeturi si verdeturi

Incalzim cuptorul la 200°C. Spalam foarte bine coaja cartofilor, apoi ii invelim in folie de staniol.

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive
CHIFTELE DIN LEGUME

CHIFTELE DIN LEGUME

Dovleceii se spala, se taie capetele si se dau pe razatoarea mica sau se toaca la blender,se amesteca

40 voturi    26 comentarii
2h 20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 1 lgt sare
  • 100 ml lapte
  • 20g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mare
  • lapte cat cuprinde
  • 175 g crema telemea
  • 2 lg urda
  • 1 galbenus
  • 150 g cascavea

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Caprese cu vinete