Rulada cu telemea si cascavea

Rulada cu telemea si cascavea Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu telemea si cascavea

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 1 lgt sare
  • 100 ml lapte
  • 20g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mare
  • lapte cat cuprinde
  • 175 g crema telemea
  • 2 lg urda
  • 1 galbenus
  • 150 g cascavea

Mod de preparare

Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adancitura in care se toarna maiaua, oul batut bine, uleiul si se amesteca cu ajutorul unei linguri. In functie de cat necesita aluatul, se mai incalzeste lapte si se toarna cate putin. Se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic, moale, dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca crema de telemea cu cele doua linguri de urda, zdrobita in prealabil, si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Sare se adauga doar daca este necesar, crema de telemea fiind sarata.

Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 0.5 cm. Se unge foaia cu crema de telemea iar deasupra se rade 100 g cascavea. Se ruleaza cat se poate de strans si se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.

Se rade deasupra restul de cascavea si se da la cuptor la 180 de grade. Cand s-a rumenit frumos deasupra se scoate si se lasa sa se raceasca putin dupa care se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise