autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada cu zmeura si frisca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o rulada): 1/2 ceasca de faina, , o lingurita praf de copt, , 1/4 ceasca cacao pudra, , 3 oua, , 1/2 ceasca zahar tos (fin), , 1/4 ceasca ciocolata rasa (amaruie), , 1-2 linguri apa fierbinte, , 1 lingura zahar tos (in plus), , 1 1/4 ceasca frisca batuta, , 250 g zmeura

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o tava (30x25x2 cm) cu ulei si se tapeteaza (fundul si marginile) cu hartie pentru copt. Pe o alta hartie se cerne faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se bat ouale 4-5 minute (cu mixerul) si se introduce zaharul in ploaie. Se bate in continuare, pana ce amestecul devine lucios.
Cu o lingura de metal se incorporeaza repede faina, cacao, ciocolata rasa si apa fierbinte, dupa care se toarna aluatul in tava si se netezeste. Se baga la cuptor si se coace 12-15 minute.
Pe un stergar uscat se intinde o coala de hartie pentru copt si se presara cu zaharul tos (in plus). Se scoate prajitura din cuptor, se rastoarna pe hartia presarata cu zahar si se lasa sa se odihneasca doua minute. Apoi, cu ajutorul hartiei, se ruleaza si se lasa inca cinci minute sa se odihneasca. Se deruleaza din nou, se indeparteaza hartia si se unge cu un strat de frisca si zmeura. La urma, se ruleaza iar si se indreapta marginile cu un cutit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata si banane

Briose cu ciocolata si banane

Se incalzeste cuptorul la 200 g C si se pregateste tava pentru briose/ formele de silicon. Se zdrobesc

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cozonac de post

Cozonac de post

- Incorporam ingredientele in ordinea prezentata, in masina de facut paine la programul de framantare

6 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o rulada): 1/2 ceasca de faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1/4 ceasca cacao pudra
  • 3 oua
  • 1/2 ceasca zahar tos (fin)
  • 1/4 ceasca ciocolata rasa (amaruie)
  • 1-2 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura zahar tos (in plus)
  • 1 1/4 ceasca frisca batuta
  • 250 g zmeura

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania