autor:

CulinaryRainbow

» » Dulciuri diverse

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 6 ouă, 6 linguri cu zahăr, 6 linguri cu făină, o linguriță cu zeamă de lămâie, o linguriță cu extract de vanilie, coloranți alimentari în culorile curcubeului, , Ingrediente pentru umplutura de brânză:, 150 g brânză proaspătă de vaci, 100 ml frișcă, 70 ml lichior de ouă, o lingură cu miere de albine, 50 g ciocolată albă, o linguriță cu extract de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când acesta s-a dizolvat.

Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am început să presat treptat făina cernută. Am mixat la viteza minimă până când am încorporat toată făina.

Am împărțit compoziția obținută în 6 părți egale adăugând apoi colorant de diferite culori. Am pus fiecare culoare în câte o pungă. Se pot folosi poșuri de unică folosință, însă eu nu am mai avut.

Am încins cuptorul. Am tapetat o tavă mare ( dimensiunea de 40/30 ) cu hârtie de copt și având o foarfecă la îndemână am tăiat, pe rând, vârful fiecărei pungi și am umplut rapid tava. M-am jucat apoi cu mânerul unei furculițe pentru a da ruladei un aspect mai interesant.

Am copt blatul timp de 7 minute la 150 de grade. Urmăriți coacerea deoarece timpul și temperatura pot diferi în funcție de cuptor. Dacă este ținut la copt mai mult decât trebuie, culorile vor căpăta o nuanță maronie, iar rulada nu va mai arăta atât de bine.

Am rulat blatul cât încă a fost cald. L-am lăsat să se răcească.

Între timp m-am ocupat de cremă. Am bătut frișca până când a început să se brânzească. Am adăugat brânza, extractul de vanilie și lichiorul de ouă și am mixat până când compoziția a devenit cremoasă. Am mărunțit ciocolata și am adăugat-o împreună cu mierea peste crema de brânză. Am omogenizat și am lăsat-o la rece până când blatul s-a răcit complet.

În final, am întins crema de brânză pe blatul colorat, am rulat cu grijă și l-am pus la rece pentru 2-3 ore.

Poftă bună!



P.S. Mulțumesc tuturor celor care vor înțelege ideea preparării acestei rulade! Știu că vor exista mulți cârcotași, mă aștept la asta și-mi asum prepararea ei. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec aromat

Chec aromat

Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespe

Cuib de viespe

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie. Aluatul

5 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Melania , 03 iunie 2015

    scuze, eu nu ma consider carcotasa, da' sincer nu i-as da copilului meu asa ceva. nu mai pun ca nici eu nu cred ca as avea curaj s-o gust. nu ai pus poza cu produsul finit. o felie de rulada colorata. brrrrrrrrrr. ma gandesc ca daca e loc pentru comentarii, de aia e locul. iar parerile ar trebui sa fie sincere, nu? carcotase sau nu. ai copii? le-ai dat asa ceva?

  • Fara foto

    Rita Ilieş , 06 mai 2015

    Mulţumesc, Mihaela! :*

  • Fara foto

    Mihaela Rozsnyai , 05 mai 2015

    O incantare pentru privire !!!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2015

      De ce nu folosesti coloranti care sant concetrate alimentare-ca concetrate de sucuri care pot da culori sau legume care prin fierbere pot da culori este mai sanatos!

    • Fara foto

      Claudia Cioc , 29 aprilie 2015

      http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-cu-foi-cu-bulion.html

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • o linguriță cu zeamă de lămâie
  • o linguriță cu extract de vanilie
  • coloranți alimentari în culorile curcubeului
  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 150 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 ml frișcă
  • 70 ml lichior de ouă
  • o lingură cu miere de albine
  • 50 g ciocolată albă
  • o linguriță cu extract de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Melania

scuze, eu nu ma consider carcotasa, da' sincer nu i-as da copilului meu asa ceva. nu mai pun ca nici eu nu cred ca as avea curaj s-o gust. nu ai pus poza cu produsul finit. o felie de rulada colorata. brrrrrrrrrr. ma gandesc ca daca e loc pentru comentarii, de aia e locul. iar parerile ar trebui sa fie sincere, nu? carcotase sau nu. ai copii? le-ai dat asa ceva?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Souffle de caise