autor:

CulinaryRainbow

» » Dulciuri diverse

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 6 ouă, 6 linguri cu zahăr, 6 linguri cu făină, o linguriță cu zeamă de lămâie, o linguriță cu extract de vanilie, coloranți alimentari în culorile curcubeului, , Ingrediente pentru umplutura de brânză:, 150 g brânză proaspătă de vaci, 100 ml frișcă, 70 ml lichior de ouă, o lingură cu miere de albine, 50 g ciocolată albă, o linguriță cu extract de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când acesta s-a dizolvat.

Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am început să presat treptat făina cernută. Am mixat la viteza minimă până când am încorporat toată făina.

Am împărțit compoziția obținută în 6 părți egale adăugând apoi colorant de diferite culori. Am pus fiecare culoare în câte o pungă. Se pot folosi poșuri de unică folosință, însă eu nu am mai avut.

Am încins cuptorul. Am tapetat o tavă mare ( dimensiunea de 40/30 ) cu hârtie de copt și având o foarfecă la îndemână am tăiat, pe rând, vârful fiecărei pungi și am umplut rapid tava. M-am jucat apoi cu mânerul unei furculițe pentru a da ruladei un aspect mai interesant.

Am copt blatul timp de 7 minute la 150 de grade. Urmăriți coacerea deoarece timpul și temperatura pot diferi în funcție de cuptor. Dacă este ținut la copt mai mult decât trebuie, culorile vor căpăta o nuanță maronie, iar rulada nu va mai arăta atât de bine.

Am rulat blatul cât încă a fost cald. L-am lăsat să se răcească.

Între timp m-am ocupat de cremă. Am bătut frișca până când a început să se brânzească. Am adăugat brânza, extractul de vanilie și lichiorul de ouă și am mixat până când compoziția a devenit cremoasă. Am mărunțit ciocolata și am adăugat-o împreună cu mierea peste crema de brânză. Am omogenizat și am lăsat-o la rece până când blatul s-a răcit complet.

În final, am întins crema de brânză pe blatul colorat, am rulat cu grijă și l-am pus la rece pentru 2-3 ore.

Poftă bună!



P.S. Mulțumesc tuturor celor care vor înțelege ideea preparării acestei rulade! Știu că vor exista mulți cârcotași, mă aștept la asta și-mi asum prepararea ei. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PANDISPAN

PANDISPAN

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul

70 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Button cookies

Button cookies

Untul si zaharul se mixeaza bine apoi se adauga faina. Se framanta aluatul,se intinde o foaie mai

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Melania , 03 iunie 2015

    scuze, eu nu ma consider carcotasa, da' sincer nu i-as da copilului meu asa ceva. nu mai pun ca nici eu nu cred ca as avea curaj s-o gust. nu ai pus poza cu produsul finit. o felie de rulada colorata. brrrrrrrrrr. ma gandesc ca daca e loc pentru comentarii, de aia e locul. iar parerile ar trebui sa fie sincere, nu? carcotase sau nu. ai copii? le-ai dat asa ceva?

  • Fara foto

    Rita Ilieş , 06 mai 2015

    Mulţumesc, Mihaela! :*

  • Fara foto

    Mihaela Rozsnyai , 05 mai 2015

    O incantare pentru privire !!!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2015

      De ce nu folosesti coloranti care sant concetrate alimentare-ca concetrate de sucuri care pot da culori sau legume care prin fierbere pot da culori este mai sanatos!

    • Fara foto

      Claudia Cioc , 29 aprilie 2015

      http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-cu-foi-cu-bulion.html

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • o linguriță cu zeamă de lămâie
  • o linguriță cu extract de vanilie
  • coloranți alimentari în culorile curcubeului
  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 150 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 ml frișcă
  • 70 ml lichior de ouă
  • o lingură cu miere de albine
  • 50 g ciocolată albă
  • o linguriță cu extract de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Melania

scuze, eu nu ma consider carcotasa, da' sincer nu i-as da copilului meu asa ceva. nu mai pun ca nici eu nu cred ca as avea curaj s-o gust. nu ai pus poza cu produsul finit. o felie de rulada colorata. brrrrrrrrrr. ma gandesc ca daca e loc pentru comentarii, de aia e locul. iar parerile ar trebui sa fie sincere, nu? carcotase sau nu. ai copii? le-ai dat asa ceva?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Christmas cookies