Rulada de ananas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 15 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g amidon
  • umplutura si ornat:
  • 150 g gem de ananas
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 linguri rom
  • 150 ml frisca
  • drajeuri

Mod de preparare

Cupturul se incinge la 200 grade c.S e separa ouale. Se bat albusurile cu zahar si zahar vanilat. Se inglobraza pe rind galbenusurile, apoi faina si praful de copt si amidon. Se coace 15 min pe o tava cu hirtie, se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde hirtia. Blatul se uge cu gem si se ruleaza pe latura lunga. Se amesteca praful de budinca si 5 linguri de lapte. Se da la fiert restul de lapte cu zahar; se inglobeaza masa de budinca si se da la fier. Se raceste. Se bate untul si se inglobeaza treptat budinca, apoi romul. Se deruleaza blatul si se unge cu crema. Se ruleaza si se acopera cu frisca si f=drajeuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise