autor:

Alice Ciobanu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Ruladă de bezea cu căpşuni

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2011

Ingrediente
4 albuşuri, 225 gr zahăr tos, 300 ml frişcă lichidă, 2 linguri zahăr pudră, căpşuni, 80 gr ciocolată albă

Dificultate: Medie Timp: 2h 5 min

15 voturi

Mod de preparare

Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare. Apoi se încorporează zahărul, câte o lingură pe rând, şi se mixează continuu până ce spuma devine bezea căpătând o consistenţă vâscoasă şi lucioasă. Se încălzeşte cuptorul la 220 grade sau treapta 7.

Într-o tavă de 24/35 cm tapetată cu hârtie de copt se pune bezeaua şi se nivelează cu o spatulă, întinzând un strat uniform. Se lasă la copt 10 minute la 7/220 grade şi apoi se mai coace încă 10 minunte la treapta 3/170 grade.

Când s-a întărit frumos, fără a se arde, se răstoarnă din tavă pe o altă bucată de hârtie de copt. Se dezlipeşte cu grijă hârtia cu care a fost la copt.

Frişca lichidă se mixează cu 2 linguri de zahăr pudră. Când bezeaua s-a răcit se pune frişca în strat uniform. Se aşează căpşunile tăiate bucăţi. Se rulează apoi cu grijă presând uşor. Bezeaua se va sfărâma în timp ce veţi rula.

Separat se topeşte ciocolata albă şi se ornează rulada în linii fine sau după cum aveţi pricepere, îndemânare sau imaginaţie.

Cam asta e... sper să vă placă şi vouă.... încercaţi...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de bezea cu căpşuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortulet cu capsuni

Tortulet cu capsuni

Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic. Am inmuiat piscoturile in cafea, le-am asezat

14 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort classic

Tort classic

Chec 1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm diametru. 2. Cerne faina

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Miki Viziteu , 02 mai 2014

    Mie nu imi ies niciodata bezelele se lipesc de hartie

  • Fara foto

    Petru Catalin Mariut , 07 iulie 2013

    my wish.........

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Ce frumos arata!!

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

      multumesc frumos...

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Un deliciu!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

      Tentatie absoluta ! Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 5 min

15 voturi

Ingrediente

  • 4 albuşuri
  • 225 gr zahăr tos
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • căpşuni
  • 80 gr ciocolată albă

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Ce frumos arata!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort gen diplomat cu fructe