Rulada:
Biscuitii ii maruntim cu un sucitor (puteti sa ii macinati si in robot).
Intr-o cratita punem laptele, zaharul, cacaoa si le transferam pe foc.
Amestecam bine, fierbem siropul pana zaharul este bine topit si cacaoa complet dizolvata.
Tragem de pe foc cand este gata, punem untul, ciocolata maruntita, amestecam bine pana acestea sunt topite.
Intr-un bol punem biscuitii sfaramati, esenta de rom, turnam cate putin sirop cald.
Amestecam cu o paleta, tot picuram sirop pana obtinem o compozitie omogena, usor lipicioasa.
Nu puneti tot siropul o data, riscati sa iese prea moale compozitia. Mie mi-a ramas putin din el, de asta va sugerez sa puneti treptat.
Crema:
Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pudra.
Adaugam frisca lichida, mixam pana obtinem o crema.
Incorporam vanilia, coaja rasa de portocala si cocosul cu o paleta.
Rupem o bucata mai mare de folie alimentara, punem compozitia de biscuiti pe folie si intindem o foaie cu ajutorul mainilor sau puteti folosi si sucitorul. Daca se lipeste de maini, puteti sa le umeziti si continuati.
Foaia trebuie se fie potrivita ca si grosime.
Peste, punem crema si o intindem cu o paleta.
Decojim bananele, le asezam pe o margine, pe lungime si rulam cat de strans putem.
O invelim in folie, o dam la frigider, 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Se portioneaza, o presaram cu putina nuca de cocos si servim.
Sa aveti pofta!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii