autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada de biscuiti cu banane

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2016

Ingrediente
Pentru rulada:, 450 gr biscuiti simpli, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 250 ml lapte, 1 lingura unt, 40 gr ciocolata cu lapte, 2 lingurite esenta de rom, Crema:, 200 gr unt 80% grasime, 5 linguri zahar pudra, 100 ml frisca lichida, 100 gr nuca de cocos, 1 lingurita vanilie, 1 lingura coaja rasa de portocala, 2 banane

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Rulada:
Biscuitii ii maruntim cu un sucitor (puteti sa ii macinati si in robot).
Intr-o cratita punem laptele, zaharul, cacaoa si le transferam pe foc.
Amestecam bine, fierbem siropul pana zaharul este bine topit si cacaoa complet dizolvata.
Tragem de pe foc cand este gata, punem untul, ciocolata maruntita, amestecam bine pana acestea sunt topite.
Intr-un bol punem biscuitii sfaramati, esenta de rom, turnam cate putin sirop cald.
Amestecam cu o paleta, tot picuram sirop pana obtinem o compozitie omogena, usor lipicioasa.
Nu puneti tot siropul o data, riscati sa iese prea moale compozitia. Mie mi-a ramas putin din el, de asta va sugerez sa puneti treptat.
Crema:
Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pudra.
Adaugam frisca lichida, mixam pana obtinem o crema.
Incorporam vanilia, coaja rasa de portocala si cocosul cu o paleta.
Rupem o bucata mai mare de folie alimentara, punem compozitia de biscuiti pe folie si intindem o foaie cu ajutorul mainilor sau puteti folosi si sucitorul. Daca se lipeste de maini, puteti sa le umeziti si continuati.
Foaia trebuie se fie potrivita ca si grosime.
Peste, punem crema si o intindem cu o paleta.
Decojim bananele, le asezam pe o margine, pe lungime si rulam cat de strans putem.
O invelim in folie, o dam la frigider, 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Se portioneaza, o presaram cu putina nuca de cocos si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Muffins cu aroma de lavanda

Muffins cu aroma de lavanda

Lavandaaa….dragii mei trebuie sa va spun ca iubesc lavanda. Da, o iubesc pur si simplu in

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 450 gr biscuiti simpli
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 5 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 banane

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Tarta Fresh