Rulada de biscuiti cu banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada de biscuiti cu banane

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 450 gr biscuiti simpli
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 5 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 banane

Mod de preparare

Rulada:

Biscuitii ii maruntim cu un sucitor (puteti sa ii macinati si in robot).

Intr-o cratita punem laptele, zaharul, cacaoa si le transferam pe foc.

Amestecam bine, fierbem siropul pana zaharul este bine topit si cacaoa complet dizolvata.

Tragem de pe foc cand este gata, punem untul, ciocolata maruntita, amestecam bine pana acestea sunt topite.

Intr-un bol punem biscuitii sfaramati, esenta de rom, turnam cate putin sirop cald.

Amestecam cu o paleta, tot picuram sirop pana obtinem o compozitie omogena, usor lipicioasa.

Nu puneti tot siropul o data, riscati sa iese prea moale compozitia. Mie mi-a ramas putin din el, de asta va sugerez sa puneti treptat.

Crema:

Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pudra.

Adaugam frisca lichida, mixam pana obtinem o crema.

Incorporam vanilia, coaja rasa de portocala si cocosul cu o paleta.

Rupem o bucata mai mare de folie alimentara, punem compozitia de biscuiti pe folie si intindem o foaie cu ajutorul mainilor sau puteti folosi si sucitorul. Daca se lipeste de maini, puteti sa le umeziti si continuati.

Foaia trebuie se fie potrivita ca si grosime.

Peste, punem crema si o intindem cu o paleta.

Decojim bananele, le asezam pe o margine, pe lungime si rulam cat de strans putem.

O invelim in folie, o dam la frigider, 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Se portioneaza, o presaram cu putina nuca de cocos si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise