Intr-o oala mica se topeste untul se adauga faina si se prajeste putin pina se face o pasta se adauga treptat laptele, amestecind tot timpul sa nu se faca cocoloase,fierbem putin pina se ingroase si luam de pe foc.Adaugam brinza, ouale si porumbul.
Aluatul se intinde putin si se inteapa cu o furculita ca sa nu se unfle la copt.
Se unge o tava lunguiata de chec cu putin ulei.Se pune o fisie de aluat pe fundul tavii. Se toarna din compozitie peste aluat si se pune o fisie de alauat deasupra.Se impreuneaza marginile de aluat astfel sa faca o rulada. Se unge cu ou si se presoara cu susan.
Din cantitatea retetei se pot face 2 rulade. Se coace la 200 grade 10 minute pina se aureste se coboara temperatura la 170 de grade si se continua coacerea inca 15 minute pina cind ruladele sint bine coapte.
Este ceva deosebit foarte potrivit acum vara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii