autor:

husni

» » Prajituri

Rulada de cacao cu frisca

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
Blat:, -6 oua, -6 linguri apa rece(de la robinet), -140-150 g zahar, -100 g faina, -2 linguri cacao, -1/2 lingurita praf de copt, -1/2 lingurita coaja de lamiie, -1 lingura zeama de lamiie, , Crema:, -500 ml frisca lichida, -zahar pura dupa gust, -cca 5 g gelatina

Dificultate: Medie Timp: 8h

17 voturi

Mod de preparare

Blatul se coace intr-o tava de 37/33 cm;eu am folosit tava de la aragaz.
Pt.blat se face un pandispan:se bat bine albusurile,se adauga zeama de lamiie si zaharul;se bate in continuare,pina cind se topeste zaharul si albusul se intareste.Se pun,apoi galbenusurile,coaja de lamiie,apa.Se bate totul,dar nu mult;doar pina ce se omogenizeaza culoarea.
Se adauga,apoi(mestecind cu lingura de lemn),faina,cacaua,praful de copt(cernute impreuna,de 2 ori).
Cind amestecul nu mai are cocoloase,se pune in tava(in care se pune hirtie de copt).
Se da tava la cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 30 minute.
Dupa ce e copt,blatul se lasa 1 minut in tava,sa se odihneasca,apoi se ruleaza intr-un prosopel umed(prosopelul il folosim DOAR pt.asa ceva).Se lasa asa,pina ce se raceste(2-3 ore).Cind e rece se deruleaza si se pune pe blat,jumatate din frisca,intr-un strat cit mai uniform;de data asta,mie nu mi-a prea iesit.
Se ruleaza iar,fara sa se preseze(sa nu iasa frisca);se pune pe o forma;cu cealalta jumatate de frisca,se unge rulada si se orneaza.
Se da la frigider cca 3 ore;cind se serveste,se taie in felii de cca 2,5 cm.

Pt.crema,fac gelatina,asa:gelatina(5 g)o dizolv in apa rece(cca80 ml),apoi o pun pe foc,mestecind tot timpul.
Cind e fierbinte,dar inainte sa dea in clocot,se stinge focul;se raceste(fara sa se coaguleze);o lasam sa se raceasca,cam temperatura apei folosite pt.framintat piine.
Pina se raceste(mestecind din cind in cind)incepem sa batem frisca lichida.Cind frisca e aproape gata,punem zahar pudra(dupa gust) si gelatina,in fir subtire(asa cum se pune uleiul cind facem maioneza).In timpul acesta,se bate,tot timpul.Continuam,apoi baterea,pina cind frisca e gata;cind e gata,daca facem o linie,cu un cutit,se vede(linia).
Dupa ce frisca e gata,o folosim cum am scris.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cacao cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

1.Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar iar in mijlocul ei se face o adancitura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Brownie cu portocale

Brownie cu portocale

Topim untul impreuna cu ciocolata pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi schimba

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    arata delicios

  • Fara foto

    cryss (Maestru bucatar) , 03 decembrie 2010

    frisca se mai poate intari doar punand zeama de lamaie aproape de sfarsit, o sa aiba un gust putin acrisor...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Draga Cami, prajitura ta arata superb ;toate dulciurile tale concureaza cu cele de la cofetarie, doar ca sunt mai aromate!!!!!! Am salvat reteta si ai votul meu. Mihaela

    • Fara foto

      franceza , 03 februarie 2010

      grozav!arata bestial!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Delicios,felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Mai Camelia,mi-ai facut o pofta de imi vine sa mananc monitorul,la cat ma abtin eu de la dulciuri.Felicitari si nota 10 cu multe stelute,ai votul meu.Sigur am sa o fac dupa reteta ta pentru ca arata foarte bine si sper sa-mi iasa la fel,ca in poza ta.

    • Fara foto

      husni , 03 februarie 2010

      Ba da,joly-gina,se lipeste,putin;trebuie luctat cu grija.

    • isa

      isa (Bucatar sef) , 03 februarie 2010

      delicios!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Multumesc,fetelor ! Intr-adevar,Mari,as vrea si incepatoarele sa prinda iubitul bucatariei;si ca bucataritul sa fie iubit,trebuie sa reuseasca bucatele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      10 cu felicitari si 5 stelute din partea mea!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Camelia, în afară de faptul că toate dulciurile tale sunt foarte bune, gustoase şi arată ca la cofetărie, explici aşa de bine şi frumos, că imposibil să nu-ţi reuşească reţeta. Aşa ar trebui să arate toate reţetele, ca să poată învăţa şi o începătoare să facă prăjituri sau să gătescă! Felicitări!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      nu se lipeste de prosop?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

8h

17 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri apa rece(de la robinet)
  • -140-150 g zahar
  • -100 g faina
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita coaja de lamiie
  • -1 lingura zeama de lamiie
  • Crema:
  • -500 ml frisca lichida
  • -zahar pura dupa gust
  • -cca 5 g gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

COMY.M. (Chef de cuisine)

arata delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Hi Hat Cupcakes