autor:

husni

» » Prajituri

Rulada de cacao cu frisca

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
Blat:, -6 oua, -6 linguri apa rece(de la robinet), -140-150 g zahar, -100 g faina, -2 linguri cacao, -1/2 lingurita praf de copt, -1/2 lingurita coaja de lamiie, -1 lingura zeama de lamiie, , Crema:, -500 ml frisca lichida, -zahar pura dupa gust, -cca 5 g gelatina

Dificultate: Medie Timp: 8h

17 voturi

Mod de preparare

Blatul se coace intr-o tava de 37/33 cm;eu am folosit tava de la aragaz.
Pt.blat se face un pandispan:se bat bine albusurile,se adauga zeama de lamiie si zaharul;se bate in continuare,pina cind se topeste zaharul si albusul se intareste.Se pun,apoi galbenusurile,coaja de lamiie,apa.Se bate totul,dar nu mult;doar pina ce se omogenizeaza culoarea.
Se adauga,apoi(mestecind cu lingura de lemn),faina,cacaua,praful de copt(cernute impreuna,de 2 ori).
Cind amestecul nu mai are cocoloase,se pune in tava(in care se pune hirtie de copt).
Se da tava la cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 30 minute.
Dupa ce e copt,blatul se lasa 1 minut in tava,sa se odihneasca,apoi se ruleaza intr-un prosopel umed(prosopelul il folosim DOAR pt.asa ceva).Se lasa asa,pina ce se raceste(2-3 ore).Cind e rece se deruleaza si se pune pe blat,jumatate din frisca,intr-un strat cit mai uniform;de data asta,mie nu mi-a prea iesit.
Se ruleaza iar,fara sa se preseze(sa nu iasa frisca);se pune pe o forma;cu cealalta jumatate de frisca,se unge rulada si se orneaza.
Se da la frigider cca 3 ore;cind se serveste,se taie in felii de cca 2,5 cm.

Pt.crema,fac gelatina,asa:gelatina(5 g)o dizolv in apa rece(cca80 ml),apoi o pun pe foc,mestecind tot timpul.
Cind e fierbinte,dar inainte sa dea in clocot,se stinge focul;se raceste(fara sa se coaguleze);o lasam sa se raceasca,cam temperatura apei folosite pt.framintat piine.
Pina se raceste(mestecind din cind in cind)incepem sa batem frisca lichida.Cind frisca e aproape gata,punem zahar pudra(dupa gust) si gelatina,in fir subtire(asa cum se pune uleiul cind facem maioneza).In timpul acesta,se bate,tot timpul.Continuam,apoi baterea,pina cind frisca e gata;cind e gata,daca facem o linie,cu un cutit,se vede(linia).
Dupa ce frisca e gata,o folosim cum am scris.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cacao cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri Limba pisicii

Fursecuri Limba pisicii

Untul se freaca bine cu tot zaharul pana la topirea acestuia, se adauga faina si amestecam bine;

3 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Chec cu portocale

Chec cu portocale

Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec. Se bate

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    arata delicios

  • Fara foto

    cryss (Maestru bucatar) , 03 decembrie 2010

    frisca se mai poate intari doar punand zeama de lamaie aproape de sfarsit, o sa aiba un gust putin acrisor...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Draga Cami, prajitura ta arata superb ;toate dulciurile tale concureaza cu cele de la cofetarie, doar ca sunt mai aromate!!!!!! Am salvat reteta si ai votul meu. Mihaela

    • Fara foto

      franceza , 03 februarie 2010

      grozav!arata bestial!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Delicios,felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Mai Camelia,mi-ai facut o pofta de imi vine sa mananc monitorul,la cat ma abtin eu de la dulciuri.Felicitari si nota 10 cu multe stelute,ai votul meu.Sigur am sa o fac dupa reteta ta pentru ca arata foarte bine si sper sa-mi iasa la fel,ca in poza ta.

    • Fara foto

      husni , 03 februarie 2010

      Ba da,joly-gina,se lipeste,putin;trebuie luctat cu grija.

    • isa

      isa (Bucatar sef) , 03 februarie 2010

      delicios!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Multumesc,fetelor ! Intr-adevar,Mari,as vrea si incepatoarele sa prinda iubitul bucatariei;si ca bucataritul sa fie iubit,trebuie sa reuseasca bucatele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      10 cu felicitari si 5 stelute din partea mea!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Camelia, în afară de faptul că toate dulciurile tale sunt foarte bune, gustoase şi arată ca la cofetărie, explici aşa de bine şi frumos, că imposibil să nu-ţi reuşească reţeta. Aşa ar trebui să arate toate reţetele, ca să poată învăţa şi o începătoare să facă prăjituri sau să gătescă! Felicitări!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      nu se lipeste de prosop?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

8h

17 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri apa rece(de la robinet)
  • -140-150 g zahar
  • -100 g faina
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita coaja de lamiie
  • -1 lingura zeama de lamiie
  • Crema:
  • -500 ml frisca lichida
  • -zahar pura dupa gust
  • -cca 5 g gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

COMY.M. (Chef de cuisine)

arata delicios

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piersici