autor:

silviana maftei

» » Prajituri

rulada de capsuni cu frisca

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Foile de rulada, 5 oua, 0,100 g zahar tos, 0,100 g faina, , Umplutura, 0,300 frisca, 0,300 capsuni (se pot folosi orice fructe de sezon), 0,100 ml apa, 1 lingura de gelatina, 5 linguri zahar, 2 oua, 0,100 ml lapte, razatura de lamaie si vanilie, , Pt decor, 0,200 g frisca batuta, 0,200 g capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Foile de rulada
Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina, se amesteca.
Pe hirtie de copt se intinde compozitia, se coace la 200 grade celsius aprox 8-10 min.
Atentie la copt, foile trebuie sa fie coapte, dar sa ramina flexibile, altfel nu se pot rula (se rup la rulat daca sunt arse).

Umplutura
Gelatina se pune la hidratat in apa.
Intr-o craticioara se pun ouale, zaharul, laptele, se bat cu telul para, apoi se pun pe foc si se tin pina se topeste zaharul. Se adauga gelatina, se mai tine pe foc aprox 2 minute, se lasa la racit, sa aiba temperatura 36-37 grade celsius, se amesteca cu frisca batuta.
Compozitia va fi ca o smintina mai groasa.
Se repartizeaza pe foi compozitia, se pun fructele taiate marunt si se ruleaza.
Se tin la rece 2 ore.

Decorat
Se pune in posul cu sprit frisca batuta si se decoreaza in functie de fantezia fiecaruia, se pun si fructe intregi sau taiate in jumatati.
Foile de rulada Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina, se amesteca. Pe hirtie de copt se in
Daca ti-a placut reteta noastra "rulada de capsuni cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Rulada cu frisca si capsuni

Rulada cu frisca si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma tare albusurile cu putina sare si cu zaharul

1 vot    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori , 19 decembrie 2014

    delicioasa

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Foile de rulada
  • 5 oua
  • 0,100 g zahar tos
  • 0,100 g faina
  • Umplutura
  • 0,300 frisca
  • 0,300 capsuni (se pot folosi orice fructe de sezon)
  • 0,100 ml apa
  • 1 lingura de gelatina
  • 5 linguri zahar
  • 2 oua
  • 0,100 ml lapte
  • razatura de lamaie si vanilie
  • Pt decor
  • 0,200 g frisca batuta
  • 0,200 g capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
chiftelute ca la mama

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciorbita de porc a la grec

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

17 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse