autor:

Vekas

» » Aperitive

RULADA DE CARTOFI DULCI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
1 cana branza grasa degresata,, 5 linguri iaurt,, 8 fire de ceapa verde,taiate fin,, 2 linguri nuci ,tocate si prajite,, 500g. cartofi dulci,fara coaja, taiati cuburi,(cu pulpa portocalie), 12 boabe de piper negru,macinate,, 4 oua(separate),, 1/4 cana branza Edam ,rasa,, 1 lingura seminte de susan,, sare,, salata verde,pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Intr-un bol, se amesteca branza grasa, iaurtul,ceapa verde si nucile.
2.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se unge cu ulei o tava de copt si se tapeteaza cu hartie de copt.
3.Se fierb cartofii dulci pana sunt moi.Se pun apoi in blender impreuna cu piperul si se mixeaza pana se obtine un pire fin,dupa care se trec intr-un vas , se adauga galbenusurile de ou si branza Edam.Se potriveste de sare.
4.Se bat albusurile spuma ,o treima se pune in piure,se amesteca usor , apoi se adauga si restul de albus.
5.Se pune compozitia in tava ,asigurandu-va ca se umplu si colturile.Se intinde uniform cu o spatula si se coace 10-15 minute.
5.Intre timp, se intinde o foaie mare de hartie cerata pe un prosop de bucatarie si se presara cu susan.Cand blatul este gata, se rastoarna peste foaia de hartie ,se taie marginile si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.Apoi, cu grija, se desface rulada ,se intinde umplutura de branza si se ruleaza la loc.Se taie felii si se serveste cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA DE CARTOFI DULCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza in tava de paine

Placinta cu branza in tava de paine

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

4 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu brinza
Placinte cu cas si marar verde

Placinte cu cas si marar verde

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Este gustoasa si aspectuoasa , in acelasi timp...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Cred ca e foarte buna ruada.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Da, sunt foarte buni.Daca o prepari, da-mi de stire sau poate ii faci si o fotografie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca sunt foarte buni,draga Maria V.Felicitari.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Am postat deja o reteta de miel cu cartofi dulci.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Asa arata cartofii dulci.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Silvia, este vorba de carofii -sweet potatoes in engleza sau batatas, boniato,camotwe, chaco ,papa dulce in spaniola, originari din America de Sud si Centrala, unde se cultivau si acum 8000 de ani si din care se prepara adevarate delicii culinare.Sunt bogati in vitamina C,B6, acid folic, potasiu si se prepara in diverse feluri, gatiti sau cruzi , in special in salate.Se asezoneaza cu scortisoara, lamaie,miere,susan,nuca de cocos, nuca obisnuita etc.Merge excelent cu carnea de miel.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Cred ca ete tare gustoasa.Cand spui cartofi dulci,te referi cumva la cei Americani?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 cana branza grasa degresata,
  • 5 linguri iaurt,
  • 8 fire de ceapa verde,taiate fin,
  • 2 linguri nuci ,tocate si prajite,
  • 500g. cartofi dulci,fara coaja
  • taiati cuburi,(cu pulpa portocalie)
  • 12 boabe de piper negru,macinate,
  • 4 oua(separate),
  • 1/4 cana branza Edam ,rasa,
  • 1 lingura seminte de susan,
  • sare,
  • salata verde,pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Este gustoasa si aspectuoasa , in acelasi timp...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Sambusek cu telemea de oaie si za'atar- specific tarilor arabe