Ingrediente
1 cana branza grasa degresata,, 5 linguri iaurt,, 8 fire de ceapa verde,taiate fin,, 2 linguri nuci ,tocate si prajite,, 500g. cartofi dulci,fara coaja, taiati cuburi,(cu pulpa portocalie), 12 boabe de piper negru,macinate,, 4 oua(separate),, 1/4 cana branza Edam ,rasa,, 1 lingura seminte de susan,, sare,, salata verde,pentru servit
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
4 voturi
Mod de preparare
2.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se unge cu ulei o tava de copt si se tapeteaza cu hartie de copt.
3.Se fierb cartofii dulci pana sunt moi.Se pun apoi in blender impreuna cu piperul si se mixeaza pana se obtine un pire fin,dupa care se trec intr-un vas , se adauga galbenusurile de ou si branza Edam.Se potriveste de sare.
4.Se bat albusurile spuma ,o treima se pune in piure,se amesteca usor , apoi se adauga si restul de albus.
5.Se pune compozitia in tava ,asigurandu-va ca se umplu si colturile.Se intinde uniform cu o spatula si se coace 10-15 minute.
5.Intre timp, se intinde o foaie mare de hartie cerata pe un prosop de bucatarie si se presara cu susan.Cand blatul este gata, se rastoarna peste foaia de hartie ,se taie marginile si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.Apoi, cu grija, se desface rulada ,se intinde umplutura de branza si se ruleaza la loc.Se taie felii si se serveste cu salata verde.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009
Sunt sigura ca sunt foarte buni,draga Maria V.Felicitari.
Vekas (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009
Am postat deja o reteta de miel cu cartofi dulci.
Vekas (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009
Asa arata cartofii dulci.
Vekas (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009
Silvia, este vorba de carofii -sweet potatoes in engleza sau batatas, boniato,camotwe, chaco ,papa dulce in spaniola, originari din America de Sud si Centrala, unde se cultivau si acum 8000 de ani si din care se prepara adevarate delicii culinare.Sunt bogati in vitamina C,B6, acid folic, potasiu si se prepara in diverse feluri, gatiti sau cruzi , in special in salate.Se asezoneaza cu scortisoara, lamaie,miere,susan,nuca de cocos, nuca obisnuita etc.Merge excelent cu carnea de miel.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009
Cred ca ete tare gustoasa.Cand spui cartofi dulci,te referi cumva la cei Americani?