Reteta postata pe: 09 iunie 2009
Ingrediente
1 pachet de unt,, 4 linguri de faina, un praf de sare, o cana de lapte (200ml.), 4oua, 300 gr.cascaval dulce, 200 ml. smintina
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se topeste untul pina devine transparent se adauga praful de sare. Treptat se pune cite o lingura de faina si se mesteca continuu la foc mic, apoi se pune laptele putin cite putin pina se incorporeaza bine. Se ia vasul de pe foc si se pun ouale unul cite unul pina sint bine absorbite.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptor cca. 20min pina se rumeneste frumos.
Se scoate si se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza se lasa cca. 5-10min. Apoi se deruleaza pe o folie de celofan se presara cascavalul dat pe razatoare si se stropeste cu smintina. Se ruleaza din nou se leaga la capete si se preseaza cu ceva greu.
Se pune la rece si se serveste a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de Cascaval" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Ardeiul kapia il coacem, il lasam sa se racoreasca, apoi il decojim, il taiem pe o parte, scoatem
8 voturi
7 comentarii
1h 10 min
Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească.
Durează
13 voturi
1 comentariu
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
NicoletaC (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009
Fac si eu reteta asta, difera putin cantitatile, iar in loc de unt, pun margarina. Am incercat si cu unt si a iesit prea pufoasa. Uneori mai pun bucatele de masline si gogosar. E minunata!