autor:

Poliana

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Rulada de cascaval

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2012

Ingrediente
100 gr unt, 3 linguri de faina pline cu varf, 500 ml lapte, 5 oua, 1 lingurita sare, 350 gr cascaval

Dificultate: Medie Timp: 40 min

48 voturi

Mod de preparare

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o de la mama mea. Asadar ne apucam de treaba cu ingredientele la temperatura camerei.

Untul il punem la topit intr-o cratita cu fundul gros. Adaugam cele 3 linguri de faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Treptat adaugam laptele amestecand continuu si lasam pe foc pana ce compozitia se ingroasa, avand consistenta unei smantani. Luam cratita de pe foc si adaugam o lingurita de sare.

Separam ouale, iar galbenusurile le adaugam pe rand in compozitia cu lapte, mixand bine dupa fiecare.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus, in compozitia cu galbenusuri.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 28/40 tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem tava cu grija din cuptor si o lasam doua minute sa se odihneasca, apoi o acoperim cu hartie de copt si intoarcem tava cu fundul in sus printr-o miscare ferma. Rulam blatul ajutandu-ne de hartia de la baza si-l lasam la racit.

Pentru umplutura eu am folosit cascaval simplu combinat cu afumat, dar cred ca se pot face orice combinatii de branzeturi, inclusiv cu carne si legume. Asadar am dat cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, am desfacut rulada, am pus umplutura si am rulat din nou. Am mai introdus rulada la cuptor pentru 5 minute, tot la 180 de grade, pentru a se inchega umplutura.

Servim cu mare pofta ca aperitiv sau la micul dejun langa o cana mare de lapte (asta e pentru copii asa ca mine :P) sau o cana cu cafea petru cine prefera varianta asta.

Pofta buna!
Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o de la mama mea. Asadar ne apucam de treaba cu ingr
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cascaval" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

Intai se prepara umplutura astfel: se amesteca brinza de vaci care trebuie sa fie mai seaca cu untul,

4 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Ardeiul kapia il coacem, il lasam sa se racoreasca, apoi il decojim, il taiem pe o parte, scoatem

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2015

    Arata super..yammy

  • Fara foto

    Nicoleta Ionita , 10 decembrie 2013

    Sosul Bechamel merge de regula cu carne in lasagnia,ciuperci,afumatura ,branza,cascaval si e delicios cu oua ,diferit de reteta clasica de " oua prajite". Super

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

    O reteta buna de tot pe care o cautam

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2012

      Foarte buna ! Multumesc, o salvez si o voi face in curand.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

48 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 3 linguri de faina pline cu varf
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 lingurita sare
  • 350 gr cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura cu branza si pere

Prajitura cu branza si pere

Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri

8 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata de zmeura cu bezea

Inghetata de zmeura cu bezea

Zmeura o spalam bine apoi o transformam in piure. Daca va deranjeaza semintele puteti sa o scurgeti,

2 voturi    1 comentariu
1h
Inghetate
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Faina o amestecam cu nuca, cacao, sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul

13 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

mac myra (Chef de cuisine)

Arata super..yammy

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Tocanita de iarba grasa (baqleh) Tocanita de iarba grasa (baqleh)

Mai intai, ar trebui sa facem o introducere, sa va facem cunoscut ce este aceasta iarba grasa, poate multi dintre noi nu o cunoastem

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la fiert 15-20 min, dupa acest timp,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi