autor:

Poliana

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Rulada de cascaval

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2012

Ingrediente
100 gr unt, 3 linguri de faina pline cu varf, 500 ml lapte, 5 oua, 1 lingurita sare, 350 gr cascaval

Dificultate: Medie Timp: 40 min

59 voturi

Mod de preparare

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o de la mama mea. Asadar ne apucam de treaba cu ingredientele la temperatura camerei.

Untul il punem la topit intr-o cratita cu fundul gros. Adaugam cele 3 linguri de faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Treptat adaugam laptele amestecand continuu si lasam pe foc pana ce compozitia se ingroasa, avand consistenta unei smantani. Luam cratita de pe foc si adaugam o lingurita de sare.

Separam ouale, iar galbenusurile le adaugam pe rand in compozitia cu lapte, mixand bine dupa fiecare.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus, in compozitia cu galbenusuri.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 28/40 tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem tava cu grija din cuptor si o lasam doua minute sa se odihneasca, apoi o acoperim cu hartie de copt si intoarcem tava cu fundul in sus printr-o miscare ferma. Rulam blatul ajutandu-ne de hartia de la baza si-l lasam la racit.

Pentru umplutura eu am folosit cascaval simplu combinat cu afumat, dar cred ca se pot face orice combinatii de branzeturi, inclusiv cu carne si legume. Asadar am dat cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, am desfacut rulada, am pus umplutura si am rulat din nou. Am mai introdus rulada la cuptor pentru 5 minute, tot la 180 de grade, pentru a se inchega umplutura.

Servim cu mare pofta ca aperitiv sau la micul dejun langa o cana mare de lapte (asta e pentru copii asa ca mine :P) sau o cana cu cafea petru cine prefera varianta asta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rulada cu telemea si cascaval cu nuci

Rulada cu telemea si cascaval cu nuci

Decongelam aluatul .Branza o faramitam bine iar cascavalul il dam prin razatoare.Amestecam branza

4 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Rulada de pui cu cascaval

Rulada de pui cu cascaval

Pieptul de pui se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele.Se sareaza si se pipereaza. Asezam feliile

10 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Mama mea făcea aceasta rulada dar din păcate ea nu mai este ca sa-I pot cere rețeta. M-Am bucurat când am gasit-o aici. Am facut-o dar singura diferența este ca ea punea deasupra un strat de smântâna pe care îl întindea pe toată suprafața ruladei. Cu smântâna adăugată este întocmai Cum o făcea și ea. Mulțumesc Poliana pentru aceasta rețeta care am crezut ca va fi doar o amintire plăcută din copilărie.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Osman Ismet , 15 februarie 2018

    Este foarte super

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2015

    Arata super..yammy

  • Fara foto

    Nicoleta Ionita , 10 decembrie 2013

    Sosul Bechamel merge de regula cu carne in lasagnia,ciuperci,afumatura ,branza,cascaval si e delicios cu oua ,diferit de reteta clasica de " oua prajite". Super

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

      O reteta buna de tot pe care o cautam

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2012

      Foarte buna ! Multumesc, o salvez si o voi face in curand.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

59 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 3 linguri de faina pline cu varf
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 lingurita sare
  • 350 gr cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Biscuiti integrali

Biscuiti integrali

Iata ce avem de facut: - faina integrala o amestecam cu taratele, sarea si praful de copt. Le cernem

11 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Osman Ismet

Este foarte super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella