autor:

anaandronel

» » Prajituri

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Ingrediente
4 oua, 4 linguri faina, 5 linguri de zahar, 2 linguri bune de caco,chiar 3, pt umplut:250 gem de capsuni, o cescuta de cafea de apa, 500 ml frisca lichida, 4 linguri de zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile cu cealalta jumatate pina devine albicios,se amesteca si apoi se adauga faina cu cacao,dar nu la mixer ci la tel amestecind de jos in sus,nu repede si lasind sa ia aer.Se pune hirtie de copt sau ungeti tava cu ulei si tapetatio cu faina,peste care adaugati compozitia uniformizindo.Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 10 minute fix,o sa va minunati de rezultat.
Intre timp pregatim un prosop de bucatarie,e bine sa fie ceva de bumbac,sa il udati bine peste care o sa rasturnati rulada fara sa ii scoateti hirtia si acoperiti cu restul de cirpa.Cit timp se raceste pregatiti frisca e foarte bine cu zahar praf se intareste foarte bine.Cind blatul e racit scoateti hirtia si pregatiti gemul intr-un castronel amestecandul cu apa apoi intindetil peste rulada,urmind frisca,rulati incet si punetil pe platoul de servit si la frigider,doua ore sau chiar o noapte.
De decorat nu sunt chiar asa experta deci fiecare sa isi puna imaginatia la munca si cum doriti voi,se poate si asa cel putin ai mei mai sa mio fure din frigider:)
Nu pot decit sa va doresc Pofta Buna!! daca o incercati!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Galbenusurile se bat cu 5 linguri de ulei, albusurile se bat separat cu o cana de zahar. Amesteci

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Radem telemeaua pe razatoare, sau o mixam bine.Intr-un vas incapator amestecam branza dulce, telemeaua

20 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Foarte bine arata!!! buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    A iesit o rulada frumoasa!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2011

    Delicioasã!!! micuti tãi cu sigurantã au adorat-o:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Foarte fina si aromata!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Foarte bun si combinatia este geniala ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri bune de caco,chiar 3
  • pt umplut:250 gem de capsuni
  • o cescuta de cafea de apa
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte bine arata!!! buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese si sirop de artar