Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri bune de caco,chiar 3
  • pt umplut:250 gem de capsuni
  • o cescuta de cafea de apa
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile cu cealalta jumatate pina devine albicios,se amesteca si apoi se adauga faina cu cacao,dar nu la mixer ci la tel amestecind de jos in sus,nu repede si lasind sa ia aer.Se pune hirtie de copt sau ungeti tava cu ulei si tapetatio cu faina,peste care adaugati compozitia uniformizindo.Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 10 minute fix,o sa va minunati de rezultat.

Intre timp pregatim un prosop de bucatarie,e bine sa fie ceva de bumbac,sa il udati bine peste care o sa rasturnati rulada fara sa ii scoateti hirtia si acoperiti cu restul de cirpa.Cit timp se raceste pregatiti frisca e foarte bine cu zahar praf se intareste foarte bine.Cind blatul e racit scoateti hirtia si pregatiti gemul intr-un castronel amestecandul cu apa apoi intindetil peste rulada,urmind frisca,rulati incet si punetil pe platoul de servit si la frigider,doua ore sau chiar o noapte.

De decorat nu sunt chiar asa experta deci fiecare sa isi puna imaginatia la munca si cum doriti voi,se poate si asa cel putin ai mei mai sa mio fure din frigider:)

Nu pot decit sa va doresc Pofta Buna!! daca o incercati!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise