Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri bune de caco,chiar 3
  • pt umplut:250 gem de capsuni
  • o cescuta de cafea de apa
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile cu cealalta jumatate pina devine albicios,se amesteca si apoi se adauga faina cu cacao,dar nu la mixer ci la tel amestecind de jos in sus,nu repede si lasind sa ia aer.Se pune hirtie de copt sau ungeti tava cu ulei si tapetatio cu faina,peste care adaugati compozitia uniformizindo.Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 10 minute fix,o sa va minunati de rezultat.

Intre timp pregatim un prosop de bucatarie,e bine sa fie ceva de bumbac,sa il udati bine peste care o sa rasturnati rulada fara sa ii scoateti hirtia si acoperiti cu restul de cirpa.Cit timp se raceste pregatiti frisca e foarte bine cu zahar praf se intareste foarte bine.Cind blatul e racit scoateti hirtia si pregatiti gemul intr-un castronel amestecandul cu apa apoi intindetil peste rulada,urmind frisca,rulati incet si punetil pe platoul de servit si la frigider,doua ore sau chiar o noapte.

De decorat nu sunt chiar asa experta deci fiecare sa isi puna imaginatia la munca si cum doriti voi,se poate si asa cel putin ai mei mai sa mio fure din frigider:)

Nu pot decit sa va doresc Pofta Buna!! daca o incercati!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor