Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile cu cealalta jumatate pina devine albicios,se amesteca si apoi se adauga faina cu cacao,dar nu la mixer ci la tel amestecind de jos in sus,nu repede si lasind sa ia aer.Se pune hirtie de copt sau ungeti tava cu ulei si tapetatio cu faina,peste care adaugati compozitia uniformizindo.Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 10 minute fix,o sa va minunati de rezultat.
Intre timp pregatim un prosop de bucatarie,e bine sa fie ceva de bumbac,sa il udati bine peste care o sa rasturnati rulada fara sa ii scoateti hirtia si acoperiti cu restul de cirpa.Cit timp se raceste pregatiti frisca e foarte bine cu zahar praf se intareste foarte bine.Cind blatul e racit scoateti hirtia si pregatiti gemul intr-un castronel amestecandul cu apa apoi intindetil peste rulada,urmind frisca,rulati incet si punetil pe platoul de servit si la frigider,doua ore sau chiar o noapte.
De decorat nu sunt chiar asa experta deci fiecare sa isi puna imaginatia la munca si cum doriti voi,se poate si asa cel putin ai mei mai sa mio fure din frigider:)
Nu pot decit sa va doresc Pofta Buna!! daca o incercati!!
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii