autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rulada de ou cu mazare si scoici(scallop)

Autor: Florentina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
80 g mazare,1 lingura sare, oua,2 linguri sake sau vin alb,2 lingurite zahar,40 g hotate-scallop, ulei pentru uns tigaia.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Mazarea se fierbe in apa cu o lingura de sare,se scurge si se amesteca cu ouale,zaharul,sake si hotate(maruntite).
Se inginge tigaia(foc mic) si se unge cu putin ulei.Se toarna un polonic din compozitie si se lasa sa se faca oul,dupa care incepeti sa rulati usor.Este foarte frageda foaia ,trebuie sa fiti foarte atenti sa nu se rupa.
Dupa ce ati rulat,se unge din nou tigaia cu ulei,mutand rulada in partea de sus.Turnati apoi alt polonic din compozitie si intindeti pe toata suprafata,ridicand putin de rulada(ca sa intre sub ea).Dupa ce s-a facut si partea a doua,rulati impreuna cu cea anterioara.Se repeta pana se termina toata compozitia.
Rulada se scoate pe un pad de bambus si se strange bine la ambele parti(eu am strans cu doua elastice).Se lasa la racit,apoi se taie in felii mai groase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ou cu mazare si scoici(scallop)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu ciuperci si ardei

Omleta cu ciuperci si ardei

Se spala si se feliaza subtire ciupercile si ardeiul gras. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit

4 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu oua
Ciuperci umplute - aperitiv rapid

Ciuperci umplute - aperitiv rapid

Se curata ciupercile si se spala, se tin intr-o sita la scurs. Se pun intr-o tava cu foaie de copt. Branza

20 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    DDJ-Newbie (Bucatar sef) , 26 septembrie 2013

    Am o mica intrebare, deoarece sunt nou pe aici : ce anume sunt "hotate" ? Iar daca sunt ceva specific japonez mi-ati putea da indicii asupra unui loc unde as putea gasi aceste ingrediente ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Arata bine !

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 80 g mazare,1 lingura sare, oua,2 linguri sake sau vin alb,2 lingurite zahar,40 g hotate-scallop
  • ulei pentru uns tigaia.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina
Prajitura cu fructe si crema de vanilie

Prajitura cu fructe si crema de vanilie

Blatul: Freci spuma untul inmuiat la temperatura camerei,cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugi treptat

7 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Rulouri cu bacon si pastai

Rulouri cu bacon si pastai

Pastaile se fierb in apa cu sare.Se scurg bine de apa si se ruleaza cu bacon.Se presara sare si piper.Intr-o

2 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive
Rulada cu frisca si kiwi

Rulada cu frisca si kiwi

Separi albusurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu sarea.Bati albusurile spuma,pui zaharul lingura

5 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri

DDJ-Newbie (Bucatar sef)

Am o mica intrebare, deoarece sunt nou pe aici : ce anume sunt "hotate" ? Iar daca sunt ceva specific japonez mi-ati putea da indicii asupra unui loc unde as putea gasi aceste ingrediente ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Oua umplute