autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rulada de ou cu mazare si scoici(scallop)

Autor: Florentina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
80 g mazare,1 lingura sare, oua,2 linguri sake sau vin alb,2 lingurite zahar,40 g hotate-scallop, ulei pentru uns tigaia.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Mazarea se fierbe in apa cu o lingura de sare,se scurge si se amesteca cu ouale,zaharul,sake si hotate(maruntite).
Se inginge tigaia(foc mic) si se unge cu putin ulei.Se toarna un polonic din compozitie si se lasa sa se faca oul,dupa care incepeti sa rulati usor.Este foarte frageda foaia ,trebuie sa fiti foarte atenti sa nu se rupa.
Dupa ce ati rulat,se unge din nou tigaia cu ulei,mutand rulada in partea de sus.Turnati apoi alt polonic din compozitie si intindeti pe toata suprafata,ridicand putin de rulada(ca sa intre sub ea).Dupa ce s-a facut si partea a doua,rulati impreuna cu cea anterioara.Se repeta pana se termina toata compozitia.
Rulada se scoate pe un pad de bambus si se strange bine la ambele parti(eu am strans cu doua elastice).Se lasa la racit,apoi se taie in felii mai groase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ou cu mazare si scoici(scallop)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Se fierb 10 min ouale, se lasa in apa rece 5 min pentru a se decoji mai bine, apoi se taie in 2 bucati,

28 voturi    14 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Oua umplute cu pasta de sunca

Oua umplute cu pasta de sunca

In primul rand fierbeti ouale, in apa clocotita cca 10-15 minute, sa fie tari. Taieti ouale pe diagonala,

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    DDJ-Newbie (Bucatar sef) , 26 septembrie 2013

    Am o mica intrebare, deoarece sunt nou pe aici : ce anume sunt "hotate" ? Iar daca sunt ceva specific japonez mi-ati putea da indicii asupra unui loc unde as putea gasi aceste ingrediente ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Arata bine !

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 80 g mazare,1 lingura sare, oua,2 linguri sake sau vin alb,2 lingurite zahar,40 g hotate-scallop
  • ulei pentru uns tigaia.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina
Prajitura cu fructe si crema de vanilie

Prajitura cu fructe si crema de vanilie

Blatul: Freci spuma untul inmuiat la temperatura camerei,cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugi treptat

7 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Rulouri cu bacon si pastai

Rulouri cu bacon si pastai

Pastaile se fierb in apa cu sare.Se scurg bine de apa si se ruleaza cu bacon.Se presara sare si piper.Intr-o

1 vot    2 comentarii
10 min
Aperitive
Rulada cu frisca si kiwi

Rulada cu frisca si kiwi

Separi albusurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu sarea.Bati albusurile spuma,pui zaharul lingura

5 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri

DDJ-Newbie (Bucatar sef)

Am o mica intrebare, deoarece sunt nou pe aici : ce anume sunt "hotate" ? Iar daca sunt ceva specific japonez mi-ati putea da indicii asupra unui loc unde as putea gasi aceste ingrediente ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Sufleu cu cartofi si ciuperci